Простий і смачний рецепт вафельних трубочок на вершковому маслі

рецепт вафельних трубочок на вершковому маслі

Це ті самі вафельні трубочки, які так радували в дитинстві і назавжди залишили після себе приємні спогади. Хрусткі і розсипчасті, тануть у роті і залишають після себе ніжне солодко-вершковий післясмак. Випічка добре сама по собі і не вимагає ніяких доповнень. І діти, і дорослі люблять похрумтіти тонкими вафельками з чашкою кави або склянкою молока. А ті, то хоче додаткової солодощі і соковитості, звичайно, можуть наповнити трубочки будь-яким кремом – десерт відразу заграє новим звучанням.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Готуємо продукти для тіста. Борошно просіваємо, щоб розпушити його і збагатити повітрям. Відміряємо необхідну кількість цукрового піску.
  • Вершкове масло кладемо в сотейник і топимо до рідкого стану на плиті. Помішувати, щоб не пригоріло і рівномірно розтоплювалося.
  • Якщо масло сильно нагрілося, даємо йому охолонути до теплої температури, щоб яйця не згорнулися, коли будемо змішувати інгредієнти.
  • У розтоплене масло розбиваємо яйця, всипаємо цукровий пісок. Додаємо ванілін і сіль в зазначених кількостях.
  • Збиваємо все разом міксером.
  • Стежимо, щоб всі цукрові кристалики розчинилися. Всипаємо просіяне борошно і продовжуємо працювати міксером, поки не розіб’ються всі грудочки, а маса не стане повністю гладкою і однорідною.
  • Готове тісто має бути текучим і по консистенції нагадувати згущене молоко.
  • Випікати вафлі можна як в електроприладі, так і в спеціальній формі на газу. Розігріваємо пристосування до дуже гарячого стану.
  • Змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинної олії. Зручно робити це за допомогою м’якого силіконової пензлика. Змазування потрібно тільки перед випіканням першої вафлі. Тісто вже містить в собі досить велику кількість вершкового масла, тому не буде прилипати до поверхні в процесі випікання.
  • На підготовлену поверхню виливаємо столову ложку тіста.
  • Щільно закриваємо вафельницю.
  • Час випікання вафлі залежить від типу і потужності приладу. Але, в цілому, через хвилину вже можна відкрити прилад і перевірити ступінь готовності виробу. Якщо рум’янець ще бліднуватий, то продовжуємо процес. Якщо колір вафлі вже золотистий, то знімаємо її.
  • Поки вафля гаряча, відразу звертаємо її в трубочку або конус. Коли виріб охолоне, ніяку форму їй вже не надати, оскільки тісто застигає і стає дуже ламким.

Таким чином з усього тіста випікаємо вафлі і формуємо з них трубочки. Подавати таку випічку краще в повністю охолодженому вигляді. Так десерт проявляє всі свої цінні особливост і- хрускіт, розсипчастість, текстуру що тане в роті.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь