Хрусткі вафельні трубочки в радянській вафельниці на газу

вафельні трубочки в радянській вафельниці

Якщо вам дісталася у спадок радянська вафельниця для приготування тонких вафель на газу, то це справжнє кондитерське щастя! Цей диво-прилад можна вважати невбиваним раритетом, який, незважаючи на час і покоління, служить вірою і правдою на радість ласунів. За даним рецептом пропонуємо приготувати тісто, з якого в такій вафельниці можна спекти хрусткі, розсипчаті, що тануть у роті трубочки. Ці ласощі радянських часів нікого не залишають байдужим.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
55 хвДрук
  • Яйця розбиваємо в миску, в якій будемо замішувати тісто. Міксером на високій швидкості збиваємо їх до отримання світлої густої піни.
  • Всипаємо в яєчну масу цукровий пісок, сіль і ванілін в зазначеній кількості. Знову збиваємо міксером, поки цукрові кристалики не розчиняться.
  • Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану. Якщо масло занадто сильно нагрілося, охолоджуємо його, щоб при подальшому змішуванні яйця не згорнулися.
  • Вливаємо розтоплене масло поверх яєчної піни, змішуємо міксером до однорідності.
  • В отриману суміш всипаємо борошно.
  • Вмішуємо борошно в тісто за допомогою міксера або вінчиком вручну. Збивання вже не потрібно, потрібно просто об’єднати всі інгредієнти в однорідну масу. Готове тісто має бути середнього ступеня густоти, текучим і тягучим, без грудочок.
  • Вафельницю ставимо на плиту і нагріваємо її з кожного боку по півтори-дві хвилини, не забуваючи перевертати для рівномірного прогріву. Потім відкриваємо прилад і змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинної олії без запаху. Якщо помічено, що поверхні ще недостатньо розігрілися, продовжуємо нагрів ще пару хвилин.
  • Викладаємо на розігріту поверхню столову ложку приготованого тіста і закриваємо прилад. Випікаємо вафлі на плиті по тридцять-сорок секунд з кожного боку, перевертаючи вафельницю. Відкриваємо її і оцінюємо вафлю – якщо вона вже досить зарум’янилася, то знімаємо. Якщо виріб ще блідий, продовжуємо випікати.
  • Готову гарячу вафлю відразу після випікання звертаємо в трубочку. Якщо пропустити час, поки вафля податлива, тісто твердне, і виріб буде ламатися і кришитися при згортанні.

Таким чином випікаємо з усього приготованого тіста вафлі, звертаючи з них трубочки. Подаємо випічку в охолодженому вигляді.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь