Вафельні трубочки зі згущеним молоком в домашніх умовах

Складно уявити, що комусь можу не подобатися трубочки з хрустких домашніх вафель, начинені вареним згущеним молоком. Десерт виходить настільки смачним і апетитним, що втриматися просто неможливо. Класично тонкі вафлі можна спекти як в сучасному електроприладі, так і в старій радянській вафельниці на плиті. Трубочки звертаємо відразу ж після випічки, не чекаючи, коли вафлі охолонуть. А ось начиняти їх кремом варто тоді, коли вони приймуть повністю кімнатну температуру, інакше на теплих вафлях крем просто розтечеться.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 5 хвДрук
  • Перед приготуванням вафель відразу готуємо крем, щоб до моменту начинки трубочок він вже добре охолов і злегка застиг. У миску викладаємо варене згущене молоко і вказану кількість вершкового масла.
  • Занурювальним блендером пробиваємо все разом, щоб вийшов повністю однорідний гомогенний крем. Прибираємо його в холодильник і даємо добре охолонути.
  • Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця, висипаємо до них цукровий пісок, дрібку солі і ванілін.
  • Занурювальним блендером або міксером змішуємо все разом до повної однорідності.
  • Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану на плиті або в мікрохвильовці. До яєчно-цукрової суміші вливаємо розтоплене вершкове масло і висипаємо просіяне борошно.
  • Знову працюємо занурювальним блендером або міксером. Готове тісто має вийти середньої густоти, текучим, тягучим і повністю однорідним.
  • Форму для вафель добре розігріваємо. Якщо це прилад для використання на плиті, не забуваємо під час розігріву періодично перевертати його для рівномірного прогрівання. На внутрішню робочу поверхню вафельниці наливаємо кілька крапель рослинної олії без запаху.
  • За допомогою силіконової пензлика розподіляємо олію по всій площі поверхні – як нижньої, так і верхньої. Змазування олією потрібно тільки перед випіканням першої вафлі. Оскільки тісто вже містить в собі досить велику кількість жиру, більше змазування не буде потрібно.
  • На розігріту змащену поверхню викладаємо столову ложку тіста і закриваємо прилад.
  • Випікаємо вафлю орієнтовно хвилину. Якщо випікання відбувається на плиті, не забуваємо перевертати форму.
  • Готову рум’яну вафлю знімаємо з поверхні і відразу закручуємо її трубочкою. Невелике спостереження: вафлі можна також згортати не тільки рівними трубочками, але і конусами. Згодом їх простіше наповнювати кремом, особливо якщо немає кондитерського шприца.
  • З усього приготованого тіста випікаємо вафлі, звертаючи кожну в трубочку. Даємо їм повністю охолонути. Холодні трубочки начиняємо приготованим кремом. Зручно для цього використовувати кулінарний шприц. Якщо такого немає, робимо це чайною ложкою, закладаємо крем в обидві сторони трубочки.

Готовий десерт бажано вжити протягом доби. Якщо зберігати трубочки довше, то під дією згущеного молока тісто може розм’якшуватися і частково втрачати свої хрусткі властивості.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь