Том ям підкорює своїм насиченим і складним смаком. Цю страву хочеться їсти знову і знову. Том ям вигадали варити в Таїланді, але він уже давно поширився на всі світові ресторани.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко кокосове 300 мл.
- Бульйон рибний 300 мл.
- Стебло лимонного сорго 5 шт.
- Листя кафір-лайма 5 шт.
- Корінь галангал 3 частки
- Перець чилі 1 шт.
- Креветки свіжі 10 шт.
- Кінза 5 гілок
- Шіїтаке 4 шт.
- Соус рибний тайський 1 1 ст.л.
- Тростниковий цукор ½ ч. л.
- Часник 3 зуб.
- Рослинна олія 1 ст.л.
- Лайм 1 шт.
Кроки
- Гриби шиїтаке зваріть до готовності.
- Стебла лемонграсу злегка відбийте ножем і розріжте вздовж.
- Перець чилі розріжте і видаліть насіння. Ступінь гостроти супу регулюйте на власний розсуд, додаючи різну кількість перцю. Часник дуже дрібно наріжте.
- На рослинній олії обсмажте перець чилі та часник. Потім у ступці перетріть отриману масу до стану пасти.
- У каструлю влийте рибний бульйон, доведіть його до кипіння, додайте гостру пасту, лемонграс, галангал та листя лайма. Варіть 1-2 хвилини.
- Далі додайте тайський соус, нарізані гриби і варіть ще 2 хвилини.
- Після цього влийте кокосове молоко та доведіть суп до кипіння. Відрегулюйте блюдо за кількістю солі, додайте сік лайма та цукор.
- Креветки повністю розморозьте, очистіть, додайте в суп і вимкніть вогонь.
Розлийте том ям по тарілках, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.