Класичний том ям з креветками і кокосовим молоком

Том ям підкорює своїм насиченим і складним смаком. Цю страву хочеться їсти знову і знову. Том ям вигадали варити в Таїланді, але він уже давно поширився на всі світові ресторани.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Гриби шиїтаке зваріть до готовності.
  • Стебла лемонграсу злегка відбийте ножем і розріжте вздовж.
  • Перець чилі розріжте і видаліть насіння. Ступінь гостроти супу регулюйте на власний розсуд, додаючи різну кількість перцю. Часник дуже дрібно наріжте.
  • На рослинній олії обсмажте перець чилі та часник. Потім у ступці перетріть отриману масу до стану пасти.
  • У каструлю влийте рибний бульйон, доведіть його до кипіння, додайте гостру пасту, лемонграс, галангал та листя лайма. Варіть 1-2 хвилини.
  • Далі додайте тайський соус, нарізані гриби і варіть ще 2 хвилини.
  • Після цього влийте кокосове молоко та доведіть суп до кипіння. Відрегулюйте блюдо за кількістю солі, додайте сік лайма та цукор.
  • Креветки повністю розморозьте, очистіть, додайте в суп і вимкніть вогонь.

Розлийте том ям по тарілках, посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь