Яскравий аромат свіжості – це те, що можна сказати про цей компот. Він нагадує Мохіто завдяки лимону і м’яті в складі. Однак в основі тут буде все та ж солодка і смачна черешня. Легкий, освіжаючий. Його можна пити і теплим, щоб зігрітися, і з додаванням льоду, як справжній Мохіто, з метою охолодитися. Перед вживанням компоту потрібно настоятися – не варто його зварити, охолодити і відразу пити. І чим довше він постоїть, тим сильніше буде аромат.
Цукор в рецепті вказано з розрахунку на трилітрову банку. Решта продуктів регулюйте самі. Чим більше ви покладете м’яти і лимона, тим яскравіше буде аромат у напою. Колір вийде рожевий і прозорий. Зберігається такий напій в темряві і прохолоді.
- Ягоди обполосніть прохолодною водичкою, видаліть сміття і живці. Покладіть в банку.
- Закип’ятіть воду і залийте нею ягоди черешні. Накрийте кришкою і залиште хвилинок на 5.
- Потім вилийте воду, а в каструлю налийте нову водичку і відправте на вогонь. Черешню посипте цукром.
- Покладіть в баночку м’яту і пару кілець лимона (перед тим як його нарізати, фрукт потрібно вимити).
- Залийте все це окропом. Закатати стерилізованими кришками.
- Переверніть баночки і покрутіть їх, щоб розійшовся цукор.
Укутайте баночку в що-небудь тепле і переверніть догори дном, щоб банка охолола.