Черешня не особливо підходить для заморожування. Однак із свіжих плодів виходить дуже смачний напій, особливо якщо змішати черешню з іншими інгредієнтами – ягодами та фруктами. З плодів також виходить чудове варення.
Що ж потрібно для приготування компоту із черешні на 2-літрову банку на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 400 гр.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Лимон ½ шт.
- Вода 1.5 л.
Кроки
- Спочатку черешню потрібно позбавити «хвостиків». Потім прибрати зіпсовані плоди і промити, використовуючи друшляк. Після того, як цей етап буде пройдено, плоди потрібно залити прохолодною водою та залишити на 15 хвилин.
- Стерилізуємо добре промиту та очищену банку. Те саме проробляємо і з кришкою. Промиту черешню викладаємо на дно банки.
- Тепер потрібно вимити та нарізати лимон круглими скибочками. Половину круглих лимонних шматочків розподіляємо поверх черешні. Залишається лише залити інгредієнти кип’яченою водою.
- Наливаємо воду в чайник чи каструлю. Коли рідина закипить, заливаємо її в банку тонким струменем. Компот повинен настоятись 20 хвилин під закритою кришкою.
- Зливаємо воду в каструлю, намагаючись, щоб черешня та лимон не падали слідом. Засипавши цукор, доводимо настій до кипіння. Заливаємо черешню та лимон. Загорнуту банку перевертаємо і обгортаємо теплим пледом.
Смачного!