Рецепти варення з черешні
Звичайно, варення з черешні можна варити тільки якщо вже з’їдено стільки стиглої, соковитої черешні, що не хочеться на неї і дивитися (цікаво, чи буває таке?). Правильно приготоване, воно виходить дуже красивим, з цільними ягодами, плаваючими в прозорому сиропі.
Як варити варення з черешні
Варення можна зварити з червоної або з білої черешні, з кісточками і без. Правда, через щільну м’якоть витягти з черешні кісточку набагато складніше, ніж з вишні. Але, тим не менш, цілком можливо, особливо якщо в арсеналі є спеціальний нехитрий пристрій.
Варення з черешні можна варити декількома способами — на цукровому сиропі або у власному соку. У першому випадку окремо вариться цукровий сироп і в нього додаються промиті і перебрані ягоди. Для приготування варення у власному соку, підготовлені ягоди засипають цукром і залишають на кілька годин, щоб встиг виділитися сік. Таким способом краще варити варення з черешні без кісточок.
Тривалість варіння теж може бути різною – від декількох хвилин для варення – «п’ятихвилинки» до двох діб. Такий “довгий” спосіб, коли короткі інтервали варіння перемежовуються багатогодинним настоюванням черешні в сиропі, дає приголомшливий результат: ягоди наповнюються цукровим сиропом і не зморщуються.
Незважаючи на красу, варення з черешні не відрізняється ні яскравим смаком, ні особливим ароматом. Саме тому в нього часто додають скибочки лимона з цедрою, шматочки імбиру, абрикосові кісточки або ядра мигдалю. Ну а сироп можна зварити не на воді, а на більш ароматній рідині, наприклад, на вині.