Звичайно, варення з черешні можна варити тільки якщо вже з’їдено стільки стиглої, соковитої черешні, що не хочеться на неї і дивитися (цікаво, чи буває таке?). Правильно приготоване, воно виходить дуже красивим, з цільними ягодами, плаваючими в прозорому сиропі.

Як варити варення з черешні

Варення можна зварити з червоної або з білої черешні, з кісточками і без. Правда, через щільну м’якоть витягти з черешні кісточку набагато складніше, ніж з вишні. Але, тим не менш, цілком можливо, особливо якщо в арсеналі є спеціальний нехитрий пристрій.

Варення з черешні можна варити декількома способами — на цукровому сиропі або у власному соку. У першому випадку окремо вариться цукровий сироп і в нього додаються промиті і перебрані ягоди. Для приготування варення у власному соку, підготовлені ягоди засипають цукром і залишають на кілька годин, щоб встиг виділитися сік. Таким способом краще варити варення з черешні без кісточок.

Тривалість варіння теж може бути різною – від декількох хвилин для варення – «п’ятихвилинки» до двох діб. Такий “довгий” спосіб, коли короткі інтервали варіння перемежовуються багатогодинним настоюванням черешні в сиропі, дає приголомшливий результат: ягоди наповнюються цукровим сиропом і не зморщуються.

Незважаючи на красу, варення з черешні не відрізняється ні яскравим смаком, ні особливим ароматом. Саме тому в нього часто додають скибочки лимона з цедрою, шматочки імбиру, абрикосові кісточки або ядра мигдалю. Ну а сироп можна зварити не на воді, а на більш ароматній рідині, наприклад, на вині.

густе повидло з черешні
1 год 40 хв20169
Повидло виходить густим і добре намазується на булку. Плоди підходять будь-якого забарвлення і сорту. Найсмачніше ласощі виходить з червоної, зрілої черешні
варення з черешні та вишні
1 год 20 хв40112
Незвичайний рецепт займе гідне місце на вашому столі. Солодка черешня ідеально поєднується з приємною вишневою кислинкою. Ласощі можна подавати до чаю
джем з черешні на зиму в банках
1 год 20 хв1086
Джем володіє приємною лимонною кислинкою, яка робить смак благородним. Більше цитруса, ніж зазначено в рецепті додавати не можна, інакше ласощі почнуть гірчити.
4 год 0 хв4087
Навіть щільні красиві плоди можуть бути всередині зіпсовані хробаками. Якщо є сумніви в якості продукту, опустіть ягоди в підсолену воду з невеликою кількістю
варення з черешні з корицею
45 хв30101
Цей варіант приготування ідеально підійде для кулінарів, які люблять експериментувати зі смаком улюблених страв. Варення з додаванням кориці виходить дивно
варення з черешні з агар-агаром
3 год 0 хв6090
Вища майстерність кулінара – це навчитися, правильно варити варення без кісточок, щоб ягоди залишилися цілими і твердими. Ласощі виходить смачним і ароматним.
Варення з білої черешні без кісточок з лимоном
5 год 0 хв6098
З білої черешні варення виходить унікальним. Його бурштиновий колір, схожий на мед, притягує погляд. Аромат викликає бажання швидше спробувати ласощі
2 год 30 хв6097
Це найпростіший і зрозумілий варіант приготування, який підходить для початківців кулінарів. Сироп для варіння варення використовувати не треба.