Як зварити густе повидло з черешні

густе повидло з черешні

Повидло виходить густим і добре намазується на булку. Плоди підходять будь-якого забарвлення і сорту.

Найсмачніше ласощі виходить з червоної, зрілої черешні, яка володіє солодкою і щільною м’якоттю. Для аромату можна додати улюблені прянощі.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • У промитих ягід дістаньте кісточки. Перекладіть в каструлю. Залийте воду.
  • Поставте на середній режим конфорки. Готуйте до кипіння.
  • Як тільки сік почне виділятися, збільште вогонь.
  • З моменту кипіння поваріть чверть години, постійно видаляючи піну і періодично перемішуючи. Кришкою накривати не можна.
  • Трохи остудіть. Перекладіть у високу ємність для збивання. Подрібніть блендером.
  • Перелийте в високу сковороду. Засипте цукор.
  • Поставте на середній вогонь. Перемішуйте акуратно дерев’яною лопаткою. Повидло не повинно залишатися на стінках, інакше ласощі придбають гіркий присмак.
  • Варіть постійно перемішуючи чверть години. Переключіть режим конфорки на мінімум.
  • Приберіть пінку. Уварюйте до густоти 25 хвилин. Постійно перемішуйте.
  • Трохи повидла капніть на тарілку. Остудивши. Якщо варення стало густим, значить ласощі готові. Якщо крапля стікає, то поваріть ще трохи.
  • Зберігайте в стерильній банці під капроновою кришкою в холодильнику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь