Повидло виходить густим і добре намазується на булку. Плоди підходять будь-якого забарвлення і сорту.
Найсмачніше ласощі виходить з червоної, зрілої черешні, яка володіє солодкою і щільною м’якоттю. Для аромату можна додати улюблені прянощі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня (вага з кістоками) 1.5 кг.
- Вода 50 мл.
- Цукор-пісок 380 гр.
Кроки
- У промитих ягід дістаньте кісточки. Перекладіть в каструлю. Залийте воду.
- Поставте на середній режим конфорки. Готуйте до кипіння.
- Як тільки сік почне виділятися, збільште вогонь.
- З моменту кипіння поваріть чверть години, постійно видаляючи піну і періодично перемішуючи. Кришкою накривати не можна.
- Трохи остудіть. Перекладіть у високу ємність для збивання. Подрібніть блендером.
- Перелийте в високу сковороду. Засипте цукор.
- Поставте на середній вогонь. Перемішуйте акуратно дерев’яною лопаткою. Повидло не повинно залишатися на стінках, інакше ласощі придбають гіркий присмак.
- Варіть постійно перемішуючи чверть години. Переключіть режим конфорки на мінімум.
- Приберіть пінку. Уварюйте до густоти 25 хвилин. Постійно перемішуйте.
- Трохи повидла капніть на тарілку. Остудивши. Якщо варення стало густим, значить ласощі готові. Якщо крапля стікає, то поваріть ще трохи.
- Зберігайте в стерильній банці під капроновою кришкою в холодильнику.