Смачний і простий джем з черешні на зиму в банках

джем з черешні на зиму в банках

Джем володіє приємною лимонною кислинкою, яка робить смак благородним. Більше цитруса, ніж зазначено в рецепті додавати не можна, інакше ласощі почнуть гірчити.

При дотриманні всіх рекомендацій, заготівля збереже смакові і поживні якості 3 роки.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Промийте ягоди. Просушивши. Вийміть кісточки.
  • Засипте черешню цукром. Не перемішуйте. Залиште на 10 хвилин, щоб черешня пустила сік.
  • Поставте на вогонь. Поваріть 20 хвилин.
  • Подрібніть блендером, перетворивши ягоди в пюре.
  • Шкірку лимона натріть на дрібній тертці. Розріжте м’якоть навпіл. Видавіть з однієї частини сік. Надішліть в варення.
  • Варіть 10 хвилин. Довше готувати не можна, інакше джем втратить колір і потьмяніє.
  • У промиті банки до центру налийте окріп. Прикрийте кришкою. Залиште на чверть години. За цей час ємності простерилізуються.
  • Рідину злийте. Розлийте джем. Закатати.
  • Переверніть на кришку. Щільно накрийте рушником. Залиште до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь