Цей варіант приготування ідеально підійде для кулінарів, які люблять експериментувати зі смаком улюблених страв.
Варення з додаванням кориці виходить дивно ароматним, а пряність вигідно підкреслює смакові якості ягід. Для приготування використовуйте корицю в порошку, паличка не підходить.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня з кісточкою 1.5 кг.
- Яблучний сік 100 мл.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Ванільний цукор 1 пакетик
- Кориця 5 гр.
Кроки
- Ягоди промийте. Використовуйте тільки міцні екземпляри. Якщо попадуться зіпсовані плоди, то все варення буде зіпсовано.
- У каструлю засипте цукор. Залийте соком. Перемішавши. Суміш буде густою.
- Поставте на максимальний вогонь. Млоїте, постійно перемішуючи, інакше цукор підгорить.
- Через хвилину сироп стане більш рідким. Цукор почне поступово розчинятися.
- Зваріть сироп. Він повинен стати повністю однорідним.
- Додайте черешню і ванільний цукор. Ретельно розмішайте.
- Варіть 20 хвилин. Час засікайте з моменту закипання. Постійно видаляйте піну, яка утворюється на поверхні.
- Додайте корицю. Варіть 5 хвилин. Запропонована в рецепті кількість прянощі, додасть варення легкий аромат і присмак. Якщо любите яскраво виражений смак кориці, то додайте більше.
- Розлийте гаряче варення в стерильні ємності. Укупорьте.