Варення з білої черешні без кісточок з лимоном

Варення з білої черешні без кісточок з лимоном

З білої черешні варення виходить унікальним. Його бурштиновий колір, схожий на мед, притягує погляд.

Аромат викликає бажання швидше спробувати ласощі, а смак – приведе в захват всіх гурманів.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
5 год 0 хвДрук
  • Ягоди використовуйте тільки зрілі і щільні. Перебравши. Ретельно помийте. Видаліть гілочки і кісточки.
  • Зважте ягоди. У рецепті вказано вагу черешні без кісточок.
  • Насипте 2 склянки цукру. Влийте воду. Поставте на середній вогонь. Варіть до закипання.
  • Засипте залишився цукровий пісок. Перемішавши. Варіть 20 хвилин.
  • Залиште на пару годин. Черешня повинна пустити сік.
  • Поставте на вогонь. Поваріть до повної готовності. Всю піну обов’язково прибирайте. Разом з нею на поверхню спливає все сміття, що залишилося.
  • Капніть на холодну тарілку варення. Остудивши. Проведіть по центру ложкою. Якщо маса не з’єдналася, то варення готове. Процес варіння займає близько 1,5 години.
  • Наріжте лимон на тонкі часточки. Надішліть в варення. Потоміть 10 хвилин.
  • Зніміть піну, що залишилася. Розкладіть в банки. Укупорьте. Якщо варення заготовлює на зиму, то ємності і кришки простерилизуйте.

Коли варення охолоне, ягоди набухнуть і вберуть в себе весь сироп.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь