Вища майстерність кулінара – це навчитися, правильно варити варення без кісточок, щоб ягоди залишилися цілими і твердими. Ласощі виходить смачним і ароматним.
Доведеться витратити на підготовку чимало часу, але результат того вартий. Якщо у вас немає агар-агару, то можете замінити його пектином, також підходить желфікс.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черешня 3 кг.
- Лимонний сік 150 мл.
- Цукор-пісок 2 кг.
- Агар-агар 25 гр.
Кроки
- Промийте і переберіть ягоди. Дістаньте кісточки. Зваживши. Вага в рецепті вказано чистої ягоди.
- Засипте цукром. Злегка перемішайте. Залиште на кілька годин. Черешня повинна пустити достатню кількість соку.
- Поставте на середній вогонь. Скип’ятивши. Періодично перемішуйте. Після закипання, варіть джем 5 хвилин.
- Зніміть з вогню. Повністю остудіть.
- Банки і кришки промийте з содою. Просушивши. Поставте в холодну духовку.
- Увімкніть режим на 120°С. після нагрівання духової шафи, стерилізують 20 хвилин.
- У остиглому варенні видаліть застиглу пінку. Доведіть джем до кипіння, періодично перемішуючи.
- У лимонний сік насипте агар-агар. Розмішавши. Вийде густа маса. Перекладіть її до ягід. Розмішавши. Варіть 5 хвилин.
- Наповніть підготовлені ємності киплячим джемом. Закупоривши.
- Поставте на кришку. Накрийте теплою тканиною. Залиште до повного охолодження.
В результаті вийде смачний, ароматний, мармеладний джем.