Як зварити густе черешневе варення з агар-агаром

варення з черешні з агар-агаром

Вища майстерність кулінара – це навчитися, правильно варити варення без кісточок, щоб ягоди залишилися цілими і твердими. Ласощі виходить смачним і ароматним.

Доведеться витратити на підготовку чимало часу, але результат того вартий. Якщо у вас немає агар-агару, то можете замінити його пектином, також підходить желфікс.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Промийте і переберіть ягоди. Дістаньте кісточки. Зваживши. Вага в рецепті вказано чистої ягоди.
  • Засипте цукром. Злегка перемішайте. Залиште на кілька годин. Черешня повинна пустити достатню кількість соку.
  • Поставте на середній вогонь. Скип’ятивши. Періодично перемішуйте. Після закипання, варіть джем 5 хвилин.
  • Зніміть з вогню. Повністю остудіть.
  • Банки і кришки промийте з содою. Просушивши. Поставте в холодну духовку.
  • Увімкніть режим на 120°С. після нагрівання духової шафи, стерилізують 20 хвилин.
  • У остиглому варенні видаліть застиглу пінку. Доведіть джем до кипіння, періодично перемішуючи.
  • У лимонний сік насипте агар-агар. Розмішавши. Вийде густа маса. Перекладіть її до ягід. Розмішавши. Варіть 5 хвилин.
  • Наповніть підготовлені ємності киплячим джемом. Закупоривши.
  • Поставте на кришку. Накрийте теплою тканиною. Залиште до повного охолодження.

В результаті вийде смачний, ароматний, мармеладний джем.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь