Компот з черешні та яблук в 3-літрову банку на зиму

Компот із черешні та яблук на 3-літрову банку на зиму припаде до смаку всім, хто спробував! Черешневий компот не менш популярний, ніж його “собрат” – вишневий. Коли у вас багато цієї смачної ягоди, заготовити її на зиму нескладно у вигляді компоту, а в тандемі з яблуком напій вийде з незвичайним смаком, та й черешню з яблуками діти з’їдять із задоволенням. Готуємо компот методом подвійного заливання без стерилізації. 

Інгредієнти
Порції: +3
На порцію
Калорії: 58 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 13.3 г
Кроки
50 хвДрук
  • Готувати компот із черешні та яблук на 3-літрову банку на зиму легко! Спочатку відміряйте кількість черешні та яблук відповідно до обсягу вашої планованої заготівлі та рецепту, де розрахунок наведено на одну 3-літрову банку. Ягоду і яблука добре промийте і видаліть зайву вологу серветкою.
  • Заздалегідь добре промийте банки і висушіть або простерилізуйте гарячим способом, але стерилізація не обов’язкова. У великій каструлі поставте кип’ятити воду для заливання черешні, а в іншій простерилізуйте кришки.
  • У яблук видаліть насіннєві коробочки і нашаткуйте їх скибочками довільної товщини та розміру.
  • Потім промиту черешню та яблучні скибочки покладіть у банки, заповнюючи їх на 1/3 обсягу. Цей варіант вважають оптимальним для компоту.
  • Киплячою водою обережно, щоб банку не луснула, залийте черешню з яблуком, заповнюючи їх до верху.
  • Потім накрийте банки прокип’яченими кришками і залиште на 30 хвилин для наполягання.
  • Після закінчення цього часу воду з банок через спеціальну з дірочками кришку перелийте назад в каструлю, доведіть її до кипіння, насипте розраховану кількість цукру і протягом 5 хвилин поваріть сироп. У каструлю долийте ще чисту воду з розрахунку ½ ст. на банку, тому що частина її ввібралася ягодою та яблуками.
  • Киплячим сиропом залийте черешню з яблуком і знову до верху.
  • Потім банки герметично закупоріть. 3-літрові банки зазвичай закочують, тому що під закрутку великих банок майже немає.
  • Потім банки переверніть на кришки і на ніч закрийте теплим покривалом для додаткової пастеризації компоту.

Компот з черешнею та яблуком готовий. Перенесіть його на прохолодне темне місце.

Вдалих та смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь