Компот з слив без кісточок на зиму

Чи пробували ви колись пряний сливовий компот з гвоздикою, імбиром і корицею? Пропонуємо вам насолодитися цим приголомшливим напоєм холодним зимовим вечором, заготовивши в сезон пару баночок такого компоту. Ароматний, пряний, напрочуд смачний – його неможливо описати словами, необхідно обов’язково спробувати! Готуйте всі інгредієнти та давайте приступимо до приготування!

Інгредієнти
Кроки
45 хвДрук
  • Почнемо готувати компот з сливок без кісточок на зиму. Щільні стиглі сливи ретельно промиваємо під проточною водою, видаляючи листя та плодоніжки. Викладаємо сливи на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохли від води. Потім за допомогою гострого ножа розрізаємо сливи вздовж борозенки та видаляємо кісточки.
  • Займемося приготуванням ароматного сиропу: у глибоку каструлю наливаємо воду, ставимо на середній вогонь та розігріваємо. Потім додаємо цукор та прянощі, перемішуємо до розчинення цукру і доводимо до кипіння, після чого знімаємо каструлю з вогню.
  • Банки для компоту промиваємо питною содою, споліскуємо теплою проточною водою та стерилізуємо над парою протягом 10-12 хвилин. Потім гарячі банки ставимо на підставку або ґрати і даємо їм трохи охолонути. У простерилізовані банки вкладаємо підготовлені сливи.
  • З сиропу за допомогою шумівки або дерев’яної ложки видаляємо бутони гвоздики, вони нам більше не знадобляться, і гарячий сироп наливаємо в банки. Щільно закручуємо їх прокип’яченими кришками і перевертаємо догори дном, таким чином перевіряючи герметичність закрутки.

Банки з компотом вкриваємо махровим рушником або пледом і залишаємо до охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот для зберігання в темне прохолодне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь