Компот з слив та винограду на зиму

Компот з слив та винограду виходить дуже смачним та насиченим завдяки вдалому поєднанню основних інгредієнтів. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть господиня-початківець. Сливи за бажанням можна не очищати від кісточок, а виноград можна залишити на гілках. Кількість інгредієнтів розрахована на 2 літри заготовки.

Як почати готувати компот з слив та винограду на зиму

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
20 хвДрук
  • Сливи та виноград промийте під проточною водою, для зручності скориставшись друшляком.
  • Далі сливи необхідно очистити від кісточок, а виноград зняти з гілочок.
  • Підготовлені сливи та виноград складаємо в заздалегідь простерилізовані банки, присипаємо їх цукровим піском та додаємо лимонну кислоту.
  • Необхідну кількість води закип’ятіть, потім залийте окропом вміст банок.
  • Ємності закочуємо кришками, перевертаємо дном нагору і залишаємо в такому вигляді до повного остигання. Заготівлю також бажано укутати в теплий плед або рушник.

Такий компот із слив та винограду відмінно зберігається і в кухонній шафі.

Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь