Королівське варення з агрусу і волоських горіхів

Для поціновувачів незвичайних заготовок з ягід пропонуємо рецепт королівського варення з аґрусу. Смак і вид цих ласощів повністю відповідає назві. Приготування вимагає часу і терпіння, але результат точно порадує і здивує будь-якого дегустатора.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Приступимо до приготування варення з аґрусу королівське. Для цього варення потрібно брати недозрілий аґрус із твердими, зеленими ягодами. Такі плоди краще зберігають форму при варінні. Аґрус ретельно промиваємо, обсушуємо. За допомогою маленьких ножиць обрізаємо плодоніжки. М’якуш із насінням витягаємо, намагаючись не пошкодити стінки ягід.
  • Волоські горіхи ретельно перебираємо від можливих домішок. Розламуємо на невеликі шматочки, пропорційні ягодам аґрусу.
  • Кожну ягоду аґрусу необхідно нашпигувати шматочком волоського горіха. За потреби шматочки горіхів підрізаємо для потрібного розміру.
  • Для варіння сиропу в каструлі або широкій мисці з’єднуємо цукор та вказану кількість води. Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. При постійному помішуванні кип’ятимо суміш, поки кристали цукру повністю не розчиняться, а сироп не стане прозорим.
  • Сиропом, що вийшов, в гарячому вигляді заливаємо ягоди аґрусу з волоськими горіхами. Злегка перемішуємо, щоб покрити весь аґрус сиропом. Залишаємо наполягати на ніч.
  • Для ароматизації використовуємо зірочку бадяну. Якщо хочете досягти вираженого аромату, можна додати дві штуки. Якщо потрібний лише легкий натяк бадьяна, варто зупинитися на одній.
  • Після настоювання додаємо бад’ян до ягод і повільно доводимо до кипіння. Варимо під час кипіння низької інтенсивності протягом півгодини, періодично акуратно помішуючи.
  • Гаряче варення розливаємо сухими простерилізованими банками і щільно закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути і прибираємо на зберігання у темне прохолодне місце.
  • Готове варення зберігає шматочки ягід з начинкою з волоських горіхів, сироп виходить досить густим та прозорим, бурштинового кольору. Тонкий аромат бадяну відмінно поєднується зі смаком волоських горіхів.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь