Котлети з телятини «Валленберг»

Котлети з телятини «Валленберг»

У кожного рецепту є своя історія. Ми рідко цікавимося, звідки з’явилися прості страви, до яких звикли з дитинства. Наприклад, домашні мамині котлети точно придумала сама мама. Хто ж ще? А котлети з телятини “Валленберг” за логікою повинні бути створені однойменним товаришем. Мені стало цікаво, як з’явилася ідея приготувати настільки ніжне м’ясне блюдо.

Все виявилося банальним до неподобства. Телячі котлети були створені на прохання одного заможного представника цієї сім’ї. У нього часто хворів живіт, і він не міг їсти важку їжу. Ось і замовив своєму кухареві сфабрикувати що-небудь м’ясне, що б він зміг з’їсти без наслідків. Примітно те, що ці котлети завжди товщиною 2 см і вагою 160 г.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
30 хвДрук
  • Тричі пропустіть м’ясо через м’ясорубку, додайте жовтки і добре збийте міксером.
  • Всипте сіль і перець. Продовжуючи збивати фарш, поступово влийте жирні вершки. Доведіть масу до однорідності.
  • Зважте 160 г фаршу і сформуйте з нього котлету товщиною 2 см. Обваляйте в панірувальних сухарях. Те ж зробіть з рештою фаршем.
  • Розтопіть в сковороді вершкове масло і викладіть котлети. Обсмажте їх з двох сторін на сильному вогні, щоб з’явилася золотиста скоринка.
  • Після цього зменшіть нагрів і прожарьте котлети до повної готовності. Подавайте гарячими.

М’ясо настільки м’яке, що навіть жувати не потрібно. Думаю, багач був задоволений запропонованою йому стравою. Мені ось шалено сподобалося. Раджу і вам спробувати котлети “Валленберг”.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь