Якими б спокушеними сучасними закусками з ресторанів не були наші чоловіки, а від тарілки олів’є або оселедця під шубою вони не відмовляться. У вас теж так? Мій чоловік, наприклад, навіть поза домом швидше замовить старе знайоме блюдо, ніж щось таке заморське. Саме тому ми шукаємо заклади, де в меню вказано крабовий салат.
Сьогодні поділюся з вами рецептом салату «Червоне море». Як ви могли здогадатися, він складається повністю з червоних інгредієнтів: крабових паличок, помідорів і солодкого перцю. Це моя улюблена закуска родом з 90-х. Нині готую крабовий салат з болгарським перцем майже кожен день: не відмовляю собі в задоволенні.
- Крабові палички 400 гр.
- Помідор 4 шт.
- Часник 1-2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець болгарський 1 шт.
- Твердий сир 70 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Крабові палички і солодкий перець наріжте тонкою соломкою. Перець рекомендуємо брати соковитий, м’ясистий і, звичайно, червоний. Пересипте продукти в салатницю.
- Помідори бажано теж брати м’ясисті, наприклад Мікадо. Розріжте кожну помідорку навпіл, ложкою очистіть половинки від насіння. М’якоть наріжте такими ж смужками.
- Великий сир за бажанням або наріжте смужками, як і інші продукти, або натріть на крупній тертці. Пересипте його разом з помідорами в салатницю.
- Пару зубчиків часнику пропустіть через прес і також додайте до салату. Заправте його майонезом, посоліть і поперчіть. Гарненько перемішайте все ложкою.
Перш ніж подавати «Червоне море» до столу, відправте його хвилин на 20 в холодильник. Остиглий крабовий салат набагато смачніше теплого. До свята я формую закуску за допомогою кільця і прикрашаю червоною ікрою. Так старий рецепт грає новими фарбами. Згодні?