Перед кожним святом чоловік запитує: «Куряче “ескімо” готуватимеш?» Цікаву він вигадав назву для цієї страви! Хоча певна схожість, звичайно, є. Тільки мова піде не про десерт, покритий шоколадом, а про курячі котлети!
Це ошатне блюдо б’є всі рекорди по ефектній подачі! Курячі котлети в беконі — цікаве та сміливе рішення. На столі вони завжди займають чільне місце та розлітаються першими. А готувати цю страву зовсім не складно. Завдяки манній крупі у складі фаршу коржі відмінно формуються.
Як приготувати куряче «ескімо» в беконі в духовці
Якщо хочете зробити котлети в беконі ще більш ошатними, пропоную їх прикрасити. Після приготування нанизуйте на дерев’яні шпажки оливки, маслини, шматочки огірка або помідори чері. Гаряче стане яскравішим і симпатичнішим!
- Курячі стегена 600 гр.
- Часник 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста 120 гр.
- Манна крупа 1 ст. л.
- Бекон 200 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Курині стегна без шкірки і кісток подрібніть у м’ясорубці разом із цибулею та часником. Додайте сіль, перець та манну крупу. Перемішайте та відбийте фарш. Накрийте його пакетом і заберіть у холодильник на півгодини.
- Змочіть руки водою. Формуйте котлети та обертайте їх смужками бекону.
- Нанизуйте котлети на замочені шпажки і викладайте їх на застелений пергаментом лист. Випікайте 30 хвилин в розігрітій до 200 °С духовці.
Безумовно, для приготування курки в беконі Ви можете використовувати інші частини птиці. Крім того, якщо у вас є гриль, приготувати блюдо можна на ньому. У такому разі уважно простежте, щоб фарш усередині бекону добре приготувався. З яким гарніром подаватимете цю страву?