Квас з бузини – чудовий спосіб вгамувати спрагу в літню спеку. На приготування цього освіжаючого напою з приємним ароматом вам знадобиться зовсім небагато часу: він наcтоюється лише за п’ять днів. Зберігати квас, приготований способом, представленим до вашої уваги, можна цілий тиждень.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 10 л.
- Бузина 20 бутонів
- Цукор-пісок 1 л.
- Лимонна кислота 1 ст. л.
Кроки
- Приступимо до приготування квасу з бузини на 10 літрів. Для початку займемося підготовкою суцвіть, які мають бути свіжозірваними. Ретельно їх перебираємо, оскільки в них може зустрічатися велика кількість жуків та мошок.
- Після цього суцвіття необхідно промити проточною водою та обсушити.
- Далі беремо десятилітрову скляну банку та на її дно викладаємо підготовлені суцвіття бузини.
- Наступний крок – в окремій ємності з’єднуємо цукор із лимонною кислотою. Все необхідно залити двома літрами холодної води, ретельно перемішати, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього отриманим розчином заливаємо суцвіття, які ми поклали у банку.
- Далі вливаємо в банку воду, що залишилася. Все потрібно перемішати, потім залишити у теплому місці на п’ять днів. Банку не потрібно накривати кришкою.
- Після зазначеного часу вміст банки необхідно процідити: спочатку через друшляк, потім через марлю. Потім розлийте напій у пластикові пляшки. Зберігати його краще у темному прохолодному місці.
Квас із бузини можна подавати до столу.