Квас з бузини на 10 літрів

Квас з бузини – чудовий спосіб вгамувати спрагу в літню спеку. На приготування цього освіжаючого напою з приємним ароматом вам знадобиться зовсім небагато часу: він наcтоюється лише за п’ять днів. Зберігати квас, приготований способом, представленим до вашої уваги, можна цілий тиждень.

Інгредієнти
Порції: +11
Кроки
120 год 0 хвДрук
  • Приступимо до приготування квасу з бузини на 10 літрів. Для початку займемося підготовкою суцвіть, які мають бути свіжозірваними. Ретельно їх перебираємо, оскільки в них може зустрічатися велика кількість жуків та мошок.
  • Після цього суцвіття необхідно промити проточною водою та обсушити.
  • Далі беремо десятилітрову скляну банку та на її дно викладаємо підготовлені суцвіття бузини.
  • Наступний крок – в окремій ємності з’єднуємо цукор із лимонною кислотою. Все необхідно залити двома літрами холодної води, ретельно перемішати, поки цукор повністю не розчиниться. Після цього отриманим розчином заливаємо суцвіття, які ми поклали у банку.
  • Далі вливаємо в банку воду, що залишилася. Все потрібно перемішати, потім залишити у теплому місці на п’ять днів. Банку не потрібно накривати кришкою.
  • Після зазначеного часу вміст банки необхідно процідити: спочатку через друшляк, потім через марлю. Потім розлийте напій у пластикові пляшки. Зберігати його краще у темному прохолодному місці.

Квас із бузини можна подавати до столу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь