Квас із цикорію дуже простий у приготуванні в домашніх умовах. На смак він нагадує напій з бочки, який часто можна було зустріти на вулицях радянських міст, однак позбавлений пшеничних ноток, характерних для хлібного квасу.
Як почати готувати квас із цикорію на 3 літри
Інгредієнти
Порції: –+
- Цикорій 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Вода 3 л.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Сухі дріжджі 5-7 гр.
Кроки
- Влийте воду в каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту, цикорій та доведіть цю суміш до кипіння. Охолодіть рідину до 33-35 градусів.
- Всипте в заготівлю дріжджі, розмішайте і залиште в теплому місці на 4 години.
- ісля закінчення належного часу процідіть квас і перелийте його у зручну ємність для зберігання, помістіть напій у холодильник, щоб він охолонув.
У спекотний літній день порадуйте своїх близьких ядреним прохолодним квасом. Смачного!