Якщо ви досі пробували тільки лазанью болоньєзе, то вас ще чекає багато відкриттів в італійській кухні. Італійці готують лазанью практично з будь-яких продуктів. Перед вами якраз такий, не самий звичний для не італійнців рецепт – лазанья з капустою і грудинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листів лазаньї 300 грам
 - Капуста білокачанна 200 грам
 - Куряча грудка варено-копчена 250 грам
 - Соус бешамель 500 мл.
 - Масло вершкове
 - Сир Пармезан 1 стакан
 - Олія оливкова
 - Сіль
 - Перець чорний мелений
 
Кроки
- Капусту наріжте соломкою, грудинку – невеликими кубиками. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні, влийте трохи оливкової олії і обсмажте грудинку до золотистого кольору. Додайте капусту і смажте, помішуючи, поки капуста не стане м’якою, 10 хв. приправте сіллю і перцем.
 - Відваріть листи лазаньї в киплячій підсоленій воді, 3 хв.шумівкою акуратно перекладіть на розстелені рушники.
 - Змастіть маслом форму для запікання розміром 20х30 см. Покладіть шар листів лазаньї, змастіть соусом бешамель, покладіть капусту з грудинкою, посипте пармезаном і полийте соусом бешамель. Накрийте листами лазаньї і повторіть шари. Останнім повинен бути шар капусти, бешамелі і сиру.
 - Поставте лазанью в духовку, розігріту до 200 °С, і запікайте 20 хв. Дістаньте лазанью з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте.
 


