Якщо ви досі пробували тільки лазанью болоньєзе, то вас ще чекає багато відкриттів в італійській кухні. Італійці готують лазанью практично з будь-яких продуктів. Перед вами якраз такий, не самий звичний для не італійнців рецепт – лазанья з капустою і грудинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листів лазаньї 300 грам
- Капуста білокачанна 200 грам
- Куряча грудка варено-копчена 250 грам
- Соус бешамель 500 мл.
- Масло вершкове
- Сир Пармезан 1 стакан
- Олія оливкова
- Сіль
- Перець чорний мелений
Кроки
- Капусту наріжте соломкою, грудинку – невеликими кубиками. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні, влийте трохи оливкової олії і обсмажте грудинку до золотистого кольору. Додайте капусту і смажте, помішуючи, поки капуста не стане м’якою, 10 хв. приправте сіллю і перцем.
- Відваріть листи лазаньї в киплячій підсоленій воді, 3 хв.шумівкою акуратно перекладіть на розстелені рушники.
- Змастіть маслом форму для запікання розміром 20х30 см. Покладіть шар листів лазаньї, змастіть соусом бешамель, покладіть капусту з грудинкою, посипте пармезаном і полийте соусом бешамель. Накрийте листами лазаньї і повторіть шари. Останнім повинен бути шар капусти, бешамелі і сиру.
- Поставте лазанью в духовку, розігріту до 200 °С, і запікайте 20 хв. Дістаньте лазанью з духовки, дайте трохи охолонути і подавайте.