Оладки – завжди актуальне блюдо в моєму домі. Особливо коли не хочеться перепрацьовувати на кухні. Приготувати тісто можу доручити навіть дітям. Начинку, до слова, теж вони придумують. Іноді хочеться чогось пікантного і солоного, як оладки з фаршем, а іншим разом вимагають солодкого-пресолодкого. На будь-який каприз у мене є відповідь.
До слова, оладки з фаршем теж готуються не по одному-єдиному рецепту. Як приправи особисто я додаю різну зелень. А деякі господині на цьому не зупиняються. Втім, ознайомтеся з рецептом, який подобається моїм дітям.
- Борошно пшеничне 250 г.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Цибуля зелена 40 г.
- Курячий фарш 300 г.
- Перець чорний мелений
- Кефір 250 г.
- Сіль ½ ч. л.
- Сода ¼ ч. л.
- Молоко коров’яче 50 мл.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Розігрійте на сковороді олію. У ній обсмажте фарш до готовності. В процесі додайте рубану цибулю, перець з сіллю за смаком. Влийте молоко. Протушкувати в ньому фарш хвилини 3.
- Остудіть начинку. Тим часом приготуйте тісто. У мисці змішайте яйця з кефіром. Додайте цукор і сіль. Поступово введіть в суміш борошно. Віночком змішайте до однорідності.
- Тепер додайте соду і остиглу начинку. Перемішайте і залиште масу хвилин на 10 постояти. Розігрійте в сковороді олію. У гнї викладіть порції тісту так, щоб оладки не торкалися одна одної.
- У процесі приготування тісто буде збільшуватися. Готуйте оладки на середньому вогні з обох сторін по пару хвилин. Повинна утворитися рум’яна скоринка.
Готові екземпляри перекладайте на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайву олію. Потім перемістіть оладки з фаршем на блюдо і подавайте до столу ще теплими. За смаком вони нагадують біляші, але готуються мінімум в 2 рази швидше. Варто спробувати вже сьогодні!