Ледачий печінковий торт у духовці приготувати простіше простого. Такі ласощі не займе багато часу, а на смак виходить просто неймовірним. Апетитне печінкове тісто та соковита начинка нікого не залишить байдужим!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 700 гр.
- Манна крупа 100 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Сметана 20% 500 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 50 мл.
На порцію
Калорії: 163 ккал
Білки: 11.4 г
Жири: 9.8 г
Вуглеводи: 7.0 г
Кроки
- Готувати лінивий печінковий торт у духовці легко! Печінку потрібно промити і подрібнити в блендері або за допомогою м’ясорубки.
- Потім додаємо в неї молоко та манну крупу. Також масу потрібно посолити та поперчити, а потім все ретельно перемішати. Залишаємо тісто на 30 хв., щоб манка нам’якла.
- У цей час підготуємо овочі. Цибулю очищаємо і ріжемо півкільцями. Розігріваємо сковороду, промащену олією, і обсмажуємо цибулю до м’якого, золотистого кольору.
- Морквину чистимо і натираємо смужками на велику тертку. Додаємо її на сковороду до цибулі. Смажимо овочі разом ще 7-10 хв.
- Сметану з’єднуємо з яйцем і збиваємо віночком у однорідну масу.
- Тісто для печінкового торта ділимо на 2 рівні частини. Першу викладаємо у промащену олією форму для випікання. Зверху кладемо суміш із цибулі та моркви і трохи приминаємо її лопаткою. Перекриваємо овочі ще одним шаром тіста, а зверху викладаємо заливку зі сметани та яєць. Ставимо форму в духовку, попередньо розігрівши її до 180 градусів. Випікаємо торт 30 хв.