У мене було прекрасне дитинство, адже майже кожне літо я проводила у бабусі в селі. Вона балувала мене найсмачнішими ватрушками, за якими я дуже нудьгувала вдома, в місті. Мама до випічки не була розташована. Але щоб я відчувала себе краще, вона готувала ледачі ватрушки з бубликів.
Дуже скоро цей рецепт подужала і я, однак лише через десятиліття мені пощастило дізнатися, як ці ласощі готувати правильно. Щоб ледачі ватрушки з бубликів більше нагадували випічку з тіста, вам знадобиться батон.
- Кисломолочний сир 9% 360 г.
- Бублики 8 шт.
- Молоко коров’яче 700 мл.
- Ванілін 10 г.
- Куряче яйце 1 шт.
- Батон 100 г.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Масло вершкове за смаком
- Бублики замочіть в молоці хвилин на 10. Батон наріжте скибочками, обріжте скоринку. Сир перебийте з яйцем, цукром і ваніліном. За смаком можете додати родзинки або цукати.
- Розм’якшені бублики дістаньте з молока і перекладіть на серветки. Коли вони трохи підсохнуть, помістіть їх на деко, змащене маслом.
- М’якуш батона змочіть молоком і злегка відіжміть долонею. Розподіліть шматочки на дно бубликів. Так ви зробите дно ватрушок, крізь яке не витече начинка.
- Наповніть бублики начинкою. Готуйте десерт в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Сир повинен загуснути і підрум’янитися.
Готові ледачі ватрушки дістаньте з духовки і накрийте чистим рушником. Нехай вони підсохнуть хвилин 10. Подавайте ласощі з гарячим чаєм і варенням. Кожен укус такої ватрушки повертає вас на роки назад, прямо в дитинство!