Луканка – болгарська ковбаса

Луканка – традиційний ковбасний виріб болгарської кухні. Луканку ще називають болгарським двоюрідним братом італійської ковбаси сопресату (Soppressata). По суті, луканка – це пряна сиров’ялена ковбаса з додаванням спецій.

У Болгарії вважається, що луканка має бути на кожному столі, де подають ракію. Також її подають як закуску з вином, пивом, віскі або іншими напоями. У частині регіонів Болгарії досі збереглася одна цікава традиція: після досягнення 18 років юнакові презентують келих пива та тарілку нарізаної луканки як символ дорослішання.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • М’ясо прокрутити через м’ясорубку, щоб вийшов фарш. Додати всі спеції та сіль. Перемішати. Накрити кришкою або плівкою та прибрати в холодильник на 24-48 годин.
  • Наповнити фаршем оболонки, переконавшись, що всередині немає надлишкового повітря. Розкачати качалкою, щоб видавити залишки повітря і надати характерну довгасту форму і підвісити в прохолодному сухому місці, бажано без попадання прямих сонячних променів.
  • Протягом перших двох тижнів щодня прокочувати ковбасу качалкою, намагаючись вичавити зайве повітря. За потреби можна використовувати голку, щоб випустити повітря.
  • Сушити від 20 до 60 днів. Можна вживати, коли ковбаса стане досить сухою.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь