Раніше в сім’ях було багато дітвори, а господині готували страви з розмахом. У минулі часи кількість інгредієнтів (особливо у випічці) вимірювалося кілограмами і склянками. Знайшовши автентичний львівський сирник на 4 кг в старій маминій книзі, я здивувалася подібному розмаху! Зберігши всі пропорції, публікую його рецепт для улюблених читачів.
Виходить багатий сирний пиріг, який не соромно подати навіть замість торта. У такого Львівського сирника по істині повітряна текстура, приємний, солодкий смак і аромат топленого молока. Що стосується розміру, то сім’ї з трьох осіб сирника вистачить на два дні, і це при тому, що десерт неймовірно ситний. Одним шматочком цілком може наїстися дитина.
Як приготувати львівський сирник на 4 кг
У мене форма розміром 37 х 24 см, але можна взяти ширше. В такому випадку сирник швидше пропечеться, але буде менш пишним.
- Кисломолочний сир 11% 2 кг.
- Цукор-пісок 900 гр.
- Куряче яйце 11 шт.
- Масло вершкове 270 гр.
- Родзинки 100 гр.
- Ванільний цукор 20 гр.
- Лимон 1 шт.
- Сметана 40% 7 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 8 ст. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сир пропустіть через м’ясорубку або протріть через сито. Додайте 800 г цукру, ванільний цукор, 200 г розтопленого масла, 4 ст.л. сметани, 10 жовтків і натертий цілком лимон.
- Окремо збийте в пишну піну 10 білків. Надішліть в миску з сиром крохмаль, родзинки. В останню чергу викладіть збиті білки і акуратними рухами перемішайте від низу до верху.
- 70 г замороженого масла натріть на крупній тертці, змішайте з борошном. Додайте яйце, 100 г цукру, 3 ст.л. сметани, розпушувач. Замісити тісто. Форму для випічки застеліть пергаментом, викладіть тісто і розподіліть його по дну руками. Зверху викладіть сирну масу.
- Випікайте сирник при 180 градусах протягом години. За бажанням полийте зверху шоколадною помадкою.
Буде чудово, якщо для приготування сирника ви візьмете домашній жирний сир і сметану. З натуральних інгредієнтів вийде незабутній смачний десерт. Обов’язково спробуйте!