Загалом це називається шляхетним французьким словом террін. Але й хлібом теж – мабуть, бо печеться у кексово-хлібній формі. Він виходить дуже смачний, коли гарячий. Але якщо ви приготуєте його напередодні, остудіть, притисніть вантажем – ось і вийде холодний террін, який дуже смачно класти на підсмажені тости з гірчицею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Куряча печінка 500 гр.
- Оливки 1 банка
- Масло вершкове 50 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Панірувальні сухарі 100 гр.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 648 ккал
Білки: 23.4 г
Жири: 48.5 г
Вуглеводи: 21.7 г
Кроки
- У печінки видаліть всі прожилки, наріжте печінку невеликими шматочками, полийте соєвим соусом, поперчіть і залиште в холодильнику, поки готується решта.
- Очистіть цибулю, наріжте довільними шматочками середнього розміру. Посмажте цибулю у вершковому маслі із сіллю на сильному вогні, часто помішуючи, 7–10 хв.
- Влийте в цибулю 100 мл води, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Подрібніть цю суміш блендером, додайте сухарі та ретельно перемішайте. Вмішайте оливки.
- Змішайте фарш із цибульно-хлібним пюре, додайте яйця, трохи солі та перець, ретельно вимісіть.
- Викладіть у довгу форму для кексу половину фаршу, ретельно його утрамбовуючи. Зверху рівним шаром викладіть печінку разом із соєвим соусом. На печінку – залишки фаршу, утрамбовуючи.
- Розігрійте духовку до 200° С без конвекції. Встановіть форму з фаршем у глибоке деко. Налийте якнайбільше води – форма має бути занурена у воду мінімум на третину, а краще на 2/3. Запікайте, поки термометр, застромлений у центр, не покаже 72–74°С, приблизно 40 хв.
Подавайте гарячим або коли повністю охолоне, а потім охолодженим.