Свинину зазвичай пускаю на відбивні. Взагалі, не люблю готувати цей вид м’яса. Завжди воно у мене виходить жорстким і якимось неїстівним. Можливо, це я погана господиня, а може просто не моє. Але існує єдиний рецепт, за яким свинина виходить вдало. Вам теж варто спробувати м’ясо під шубою в духовці.
Смак цієї страви чимось нагадує м’ясо по-французьки. Його я готувала все своє студентство, коли бабуся з села передавала продукти в гуртожиток. Але м’ясо під шубою – це щось нове. Таку м’ясну запіканку не соромно і на стіл гостям подати. Виглядає апетитно і зі смаком.
- Свиняча корейка 600 г.
- Твердий сир 200 г.
- Йогурт 6 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Сіль 2 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Шматок свинини наріжте скибочками завтовшки близько 1 см. Розкладіть їх на дошці і відбийте молоточком. Посоліть і поперчіть відбивні, присипте їх паприкою. Розітріть спеції.
- Яйця відварити круто, остудіть і натріть їх на середній терці. Таким же чином подрібніть і твердий сир. Додайте сіль і перець. Перемішайте інгредієнти разом з йогуртом в глибокій мисці.
- Цибулю очистіть і наріжте великими шматочками. Розподіліть її по дну форми для запікання. На цибулю викладіть рівним шаром відбивні. Покрийте м’ясо сумішшю сиру і яєць.
- Готуйте запіканку в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Готовому блюду дайте трохи охолонути. Потім розділіть його на квадратики і подавайте до столу.
Особисто я готую м’ясо під шубою стабільно раз в тиждень. Це просте основне блюдо, яким легко наситити цілу сім’ю. Під такою сирно-яєчної шубою відбивні стають соковитими і ніжними. Ідеальний рецепт для приготування свинини. Сподобалося блюдо? Діліться враженнями!