Повірте, приготувати ароматне соковите м’ясо під силу абсолютно кожному. А м’ясо в оригінальному маринаді за рецептом нижче тим більше! Воно виходить пряним, м’яким і красивого рум’яного кольору. Маринад з соусу теріякі і вина зробить кожен шматочок танучим в роті. А яскраві спеції привносять в блюдо смакове розмаїття. Якщо ж не любите свинину, сміливо замінюйте на яловичину або куряче філе.
Для моєї сім’ї це м’ясо в рази смачніше шашлику, тому готуємо його досить часто. Таке блюдо дуже доречно завжди: і на святковому столі, і для звичайної сімейної вечері, і як обід, наприклад, з собою на роботу. Як гарнір використовуйте салати, улюблені крупи або запечену картоплю. Подавати його краще в гарячому вигляді.
- Свиняча корейка 1 кг.
- Соус теріякі 40 мл.
- Вино біле сухе 150 мл.
- Кетчуп 2 ст. л.
- Часниковий порошок ½ ч.л.
- Імбир 10 гр.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Розмарин за смаком
- Наріжте м’ясо на стейки товщиною близько 2 см.
- Відбийте їх з двох сторін.
- Очистіть імбир від шкірки і дрібно натріть.
- З’єднайте соус теріякі, столову ложку рослинної олії, імбир, вино і кетчуп. Все перемішайте до однорідної маси.
- Додайте сіль і спеції. М’ясо викладіть в контейнер.
- Залийте стейки отриманим маринадом і гарненько протріть ним кожен шматок.
- Накрийте лоток кришкою і приберіть в холодильник на 6 годин, а краще на ніч.
- Викладіть свинину в розігріту з соняшниковою олією сковороду.
- Смажте до готовності: 2-3 хвилини з кожного боку.
Прикрасьте шматочки м’яса в маринаді гілочками петрушки, півкільцями червоної цибулі або ж скибочками лимона. Я б ще запропонувала до нього червоне вино і звичайний овочевий салат. Виходить дуже смачно і самодостатньо. Приємного апетиту, друзі!