Мафін-піца або піца-мафін (Muffin-pizza) – досить популярна англійська страва, що сформувалася під впливом італійської піци. Мафін-піца подають як швидку закуску, особливо зручно ці порційні мафін-піци давати дітям.
Нижче ми наводимо простий рецепт мафін-піци. Крім стандартних інгредієнтів, у мафін-піцу можна покласти будь-які, які подобаються особисто вам, наприклад, шматочки шинки, ковбаски, сосиски, оливки, каперси. Для приготування мафін-піци краще не використовувати паперові стаканчики для маффінів, а випікати без них прямо в силіконових або металевих формах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Вода 270 мл.
- Олія оливкова 50 мл.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сухі дріжджі 18 гр.
- Помідор потертий 300 гр.
- Сир Моцарелла 300 гр.
- Орегано за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль 1 ч. л.
Кроки
- Спочатку приготувати начинку, змішавши протерті помідори з 1 ст. ложкою оливкової олії, щіпкою солі, перцем та орегано.
- У глибоку миску просіяти борошно, додати дріжджі, цукор та сіль. Потім додати оливкову олію і почати замішувати тісто, потроху вливаючи воду. Додаючи воду невеликими кількостями, ви даєте можливість борошну рівномірно вбирати рідину. Замісити тісто. Воно має вийти м’яким.
- Відщипнути від тіста невеликий шматочок, сформувати кулю і злегка розкотити, як для пиріжків. Кожен коржик викласти в змащену маслом форму для маффінів.
- Покласти зверху трохи соусу з помідорів та кульку (або кілька кубиків) моцарели.
- Защипнути краї тіста, зібравши його в кульок. Полити зверху буквально трохи соусом із помідорів.
- Випікати в попередньо розігрітій до 200 °С духовці близько 10-15 хвилин.
- Потім дістати форму, покласти зверху кожної мафін-піци по шматочку моцарелли і поставити в духовку ще п’ять хвилин.
Готові мафін-піци подавати в теплому вигляді одразу після приготування.