Мафін-піца – класичний англійський рецепт

Мафін-піца або піца-мафін (Muffin-pizza) – досить популярна англійська страва, що сформувалася під впливом італійської піци. Мафін-піца подають як швидку закуску, особливо зручно ці порційні мафін-піци давати дітям.

Нижче ми наводимо простий рецепт мафін-піци. Крім стандартних інгредієнтів, у мафін-піцу можна покласти будь-які, які подобаються особисто вам, наприклад, шматочки шинки, ковбаски, сосиски, оливки, каперси. Для приготування мафін-піци краще не використовувати паперові стаканчики для маффінів, а випікати без них прямо в силіконових або металевих формах.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Спочатку приготувати начинку, змішавши протерті помідори з 1 ст. ложкою оливкової олії, щіпкою солі, перцем та орегано.
  • У глибоку миску просіяти борошно, додати дріжджі, цукор та сіль. Потім додати оливкову олію і почати замішувати тісто, потроху вливаючи воду. Додаючи воду невеликими кількостями, ви даєте можливість борошну рівномірно вбирати рідину. Замісити тісто. Воно має вийти м’яким.
  • Відщипнути від тіста невеликий шматочок, сформувати кулю і злегка розкотити, як для пиріжків. Кожен коржик викласти в змащену маслом форму для маффінів.
  • Покласти зверху трохи соусу з помідорів та кульку (або кілька кубиків) моцарели.
  • Защипнути краї тіста, зібравши його в кульок. Полити зверху буквально трохи соусом із помідорів.
  • Випікати в попередньо розігрітій до 200 °С духовці близько 10-15 хвилин.
  • Потім дістати форму, покласти зверху кожної мафін-піци по шматочку моцарелли і поставити в духовку ще п’ять хвилин.

Готові мафін-піци подавати в теплому вигляді одразу після приготування.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь