Малосольні огірки гарячим способом на 1 літр води

малосольні огірки гарячим способом

Малосольні огірки цінуються за смак і аромат. Існує безліч рецептів приготування такої закуски, але варто розглянути саме гарячий спосіб на 1 літр води, який сподобається кожному без винятку. Огірочки, засолені за таким рецептом, стануть відмінним доповненням до трапези.

Швидкі спосіб приготування малосольних огірків в каструлі

Щоб якомога швидше спробувати малосольні огірки, слід скористатися наступним рецептом приготування, заснованим на гарячому способі на 1 літр води.

Інгредієнти:

  • огірки — 2 кг;
  • вода — 1 літр;
  • оцет — 0,5 чайної ложки;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • часник і кріп з парасольками — за смаком.

Приготування:

  • Огірки промити під холодною проточною водою. Видалити кінчики з обох сторін, замочити плоди у воді на 2 години.

  • Дістати огірки, зробити надрізи у вигляді хреста. Це необхідно для того, щоб вони добре просолились в процесі.
  • Взяти емальовану каструлю. Скласти в неї часник, огірки і кріп. Зверху викласти знову зелень і часник.
  • Приготувати розсіл: з’єднати воду, сіль і оцет. Вода повинна повністю покривати всі огірки. Щоб як можна швидше приготувалися овочі, у даному рецепті застосовується спосіб гарячого соління. Тому вода повинна бути гарячою.

  • Налити розсіл в каструлю з огірками, зверху прикрити кришкою, покласти невеликий вантаж для обважнення.

Каструлю протримати протягом доби в умовах кімнатної температури. Після цього огірки можна вживати в їжу.

Малосольні огірки з листям вишні і смородини

Дуже смачні та хрусткі малосольні огірки з невеликим ароматним смаком можна приготувати за таким рецептом гарячим способом. На 1 літр води знадобиться додаткова кількість інгредієнтів, які перераховані нижче.

Інгредієнти:

  • огірки — 1,5 кг;
  • лист хрону — 1 шт.;
  • кріп — 2 парасольки;
  • лист смородини — 3 шт.;
  • лист вишні — 3 шт.;
  • перець гострий — 1 шт.;
  • часник — 5 зубчиків;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • вода — 1 л.

Приготування:

  • У вимитих і висушених огірків видалити хвостики з обох сторін, покласти в глибоку каструлю.
  • Почистити часник, кожен зубчик розрізати на дві половини, покласти до огірків.

  • Промити листя вишні, смородини, хрону, парасольки кропу, розташувати між огірками.
  • Довести до кипіння воду з розчиненою в ній сіллю, залити огірки підготовленим розсолом, щоб вони були повністю занурені у воду. Почекати, поки охолоне, потім поставити в холодне місце.

  • Приблизно через добу огірки можна подавати до столу в нарізаному вигляді.

Засолкою можна зайнятися з вечора, вранці огірки можна поставити в холодильник, а до обіду подати до столу.

Малосольні огірки з яблуками

Ще один рецепт приготування малосольних огірків на 1 літр води гарячим способом, але з додаванням свіжих яблук. Виходить дуже смачна і ніжна закуска.

Інгредієнти:

  • огірок — 1 кг;
  • яблуко — 2 шт.;
  • часник — 4 зубчики;
  • кріп — 1 пучок;
  • хрін (листочки) — 2 шт.;
  • смородина червона (чорна, листочки) — 5 шт.;
  • вишня (листочки) — 3-4 шт.;
  • перець чорний (горошком) — 10 шт.;
  • сіль (розсіл) — 2 ст. л.;
  • вода (розсіл) — 1 л.

Приготування:

  • Добре помити під проточною водою огірки, яблука і зелень. Розділити на зубчики часник, почистити.
  • Великі яблука можна розрізати на чотири частини. Якщо використовуються маленькі яблука, з них потрібно тільки вирізати серцевину з кісточками.

  • Підібрати глибоку форму або миску, покласти в неї чорний перець, листя хрону, смородини і вишні. Додати часник і яблука.
  • Відрізати з обох сторін хвостики у огірків, викласти у форму зверху листя і інших інгредієнтів.

  • Закип’ятити воду, покласти сіль і добре розмішати.

Залити огірки з приправами гарячим розсолом, залишити форму при кімнатній температурі. Через добу огірки можна подавати до столу.

Малосольні огірки в гарячому розсолі

Часто влітку набридають свіжі овочі і фрукти, хочеться приготувати щось дійсно пряне. В такому випадку відмінно підійдуть малосольні огірки, приготовані за таким рецептом у гарячому розсолі. Овочі виходять дуже смачними, щільними і хрусткими.

Інгредієнти:

  • вода — 1 л;
  • сіль — 1,5 ст. л.;
  • огірки — 5-7 шт.;
  • лавровий лист — 1-3 шт.;
  • листя вишні і смородини — 5-6 шт.;
  • листя хрону — 1-2 шт.;
  • корінь хрону — 1 скибочка;
  • запашний перець — 4-7 шт.;
  • часник — 1-3 зубчики;
  • кріп — 1 пучок.

Приготування:

  • Підготувати необхідні для соління інгредієнти.
  • Взяти невелику каструлю, насипати в неї сіль, налити воду, поставити на плиту.
  • Довести до кипіння, поварити протягом двох хвилин. Сіль повинна повністю розчинитися у воді.
  • Добре вимити підготовлену зелень, половину покласти на дно ємності, в якій будуть солитись огірки.

  • Додати часник, корінь хрону і запашний перець.

  • Покласти зверху добре помиті огірки і зелень, що залишилася.
  • Залити огірки гарячим розсолом, накрити тарілкою або кришкою, зверху поставити гніт. Ємність з огірками повинна простояти в прохолодному і темному місці 24 години. Після можна спробувати приготовану закуску.

Щоб огірки були не тільки смачні, але і ароматні, слід додавати якомога більше різноманітної зелені. Першу пробу можна знімати вже через добу, однак смакові якості максимально проявляються через три дні з моменту приготування. Огірки повинні знаходитися в темному і прохолодному місці.

Малосольні огірки з гірчицею

Завдяки гірчиці малосольні огірки виходять ще більш ароматними та смачними порівняно з тими, що приготовані за класичним рецептом. Така закуска буде відмінно доповнювати будь-який стіл.

Інгредієнти:

  • огірки — 700 г;
  • сіль — 2 ст. л.;
  • гірчиця суха — 1 ст. л.;
  • листя/гілки вишні, хрону, парасольки кропу — 50 г;
  • вода — 1 л.

Приготування:

  • Підготувати дволітрову банку. На дно викласти листя хрону, вишні, а також парасольки кропу. Можна додати перець і часник.

  • Добре огірки промити під проточною водою, відрізати кінчики з обох сторін. Це необхідно для того, щоб овоч добре просолився. Вкладати найкраще огірки в банку вертикально. Головне, щоб в одну ємність помістилося якомога більше овочів.
  • Додати дві столові ложки солі.

  • Засипати суху гірчицю за смаком, досить буде однієї столової ложки. Можна використовувати замість сухої гірчиці продукт в зернах, а також готову (з тюбика або банки).
  • Залити гарячою водою (приблизно 1 літр).

  • Накрити марлею або кришкою, залишаючи невеликий отвір.
  • Банку повинна простояти при кімнатній температурі протягом доби. Після цього її потрібно поставити в холодильник.

  • Малосольні огірки можна подавати до столу у вигляді закуски до основних страв.
  • Огірки необхідно укладати щільно і утрамбовувавши. Якщо вони не заповнюють банку повністю, води все одно має бути по саме горло.

За рахунок того, що огірки разом з додатковими інгредієнтами заливаються гарячим розсолом і настоюють протягом доби, вони готуються досить швидко. Це дозволяє в стислі терміни отримати дуже смачну і цікаву закуску.

Щоб через добу не продовжився процес соління і скисання огірків, їх поміщають в холодне місце. Так вони зберігають свій хрускіт, пружність і щільність. Залишаються досить солоними і не втрачають практично свій яскравий зелений колір.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь