Мало що так прикрашає стіл, як ароматні та соковиті гриби. Мариновані білі гриби з часником так і притягують погляди всіх домочадців та гостей за столом. Хочете привернути увагу і заслужити компліменти, обов’язково зверніться при нагоді до цього рецепту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Часник 5 зубців
- Оцтова есенція 60 гр.
- Сіль 20 гр.
- Перець чорний горошок 12 шт.
- Перець запашний горошок 5 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Рецепт приготування маринованих білих грибів із часником смачний! Білі гриби перебрати, очистити, промити під холодною водою і просушити. Часник очистити та дрібно нарізати.
- Великі білі гриби нарізати на невеликі шматочки.
- Викласти гриби в каструлю, налити трохи води, додати сіль.
- Після закипання варити білі гриби 10 хв.
- Часник, чорний запашний перець та мускатний горіх відправити до грибів, варити ще 5 хвилин.
- Відкинути білі гриби на друшляк, злити воду.
- У каструлю налити свіжу воду, закип’ятити її. Відправити туди чорний перець горошком, лавровий лист, сіль та цукор. Варити до розчинення солі та цукру.
- У заздалегідь стерилізовані банки розкласти гриби, залити їх гарячим маринадом. Банки закатати стерилізованими кришками. Перевернути банки з готовими маринованими білими грибами з часником, укутати їх ковдрою і дочекатися повного охолодження.
Для зберігання грибів використовувати холодильник або інше придатне для цього місце. Смачного!