Мариновані білі гриби – ароматна та дуже смачна закуска. До вашої уваги пропонується рецепт маринованих білих грибів з цибулею. Така заготівля на зиму – чудова самостійна закуска. Крім цього, мариновані білі гриби з цибулею можна розглянути і як інгредієнт, який використовується в приготуванні різних страв.
Готувати мариновані білі гриби із цибулею легко
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Для маринаду:
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 150 мл.
На порцію
Калорії: 23 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 2.3 г
Кроки
- Гриби слід перебрати, забираючи убік червиві екземпляри. Промийте відібрані гриби під проточною водою, поріжте.
- Закип’ятіть воду. Після закипання опустіть у воду підготовлені гриби, додайте до них чорний перець та лавровий лист. Проварити білі гриби протягом 15 хвилин. Після цього відкиньте їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Очищену цибулю необхідно порізати кільцями. На дно стерилізованої тари викладаємо цибулю.
- Далі заповнюємо банку відвареними грибами. За бажанням консервувати білі гриби з цибулею можна шарами.
- Підготуємо маринад для грибів. У сотейнику закип’ятіть воду, додайте в неї сіль і цукровий пісок, проваріть кілька хвилин, потім додайте оцет. Доведіть маринад до кипіння, потім зніміть його з вогню.
- Киплячим маринадом необхідно залити гриби. Далі накрийте банки кришками та простерилізуйте їх. Місткості об’ємом 0,5 літра слід стерилізувати протягом 30 хвилин, об’ємом 1 літр – протягом 35 хвилин. Після стерилізації банки закупоріть кришками і повністю остудіть.
Мариновані білі гриби з цибулею готові! Приємного вам апетиту!