Маринування рижиків у власному соку досить популярно серед багатьох господинь, як спосіб, що дозволяє швидко і просто заготовити цей гриб і зберігати заготовку кілька місяців. Рижики нудяться на маленькому вогні і за цей час дають багато свого соку. Такі гриби доповнюють рослинною олією, цибулею, часником та іншими прянощами, які тільки прикрасять смак рижиків. У цьому рецепті доповнимо рижики лавровим листом і перцем і готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 1 кг.
- Сіль 1 ст. л.
- Вода ½ ст.
- Кислота лимонна 5 гр.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Лавровий лист за смаком
Кроки
- Рижики готуємо до маринування: перебираємо, чистимо і дбайливо промиваємо. Великі поди розрізаємо на шматочки. Підготовлені рижики перекладаємо у велику каструлю, наливаємо півсклянки води, не більше, адже рижики дадуть багато свого соку, насипаємо сіль і лимонну кислоту.
- Каструлю з рижиками ставимо на мінімальний вогонь і Томім рижики протягом 10 хвилин від початку кипіння. Рижики періодично помішувати дерев’яною ложкою.
- Після закінчення цього часу до рижики кладемо лаврові листи, насипаємо горошки перцю і продовжуємо ловлення ще протягом 10 хвилин.
- Потім каструлю з рижиками знімаємо з вогню і залишаємо на 15 хвилин. Лаврові листи видаляємо. Відварені рижики разом з соком розкладаємо по чистим банкам, заповнюючи їх до самого верху.
- Банки накриваємо кришками і стерилізуємо у великій каструлі з гарячою водою протягом 20 хвилин.
- Простерилізовані мариновані у власному соку рижики герметично закупорюють, ставимо на кришки і на ніч залишаємо під теплим пледом.
Заготовлені за цим рецептом рижики добре зберігаються навіть в умовах квартири. Смачних і вдалих заготовок!