Меню на Новий Рік 2022 – що приготувати нове і цікаве

меню на новий рік 2022

Новий 2022 рік пройде під знаком Тигра – це тварина неспокійна, але добре і дуже цінує хорошу їжу. Тому важливо подумати над тим, що приготувати на святковий стіл, вибрати кращі рецепти з фото і скласти меню, яке сподобається рідним, гостям і новому покровителю.

Що можна і що не можна готувати на новий 2022 рік

На новий 2022 рік можна готувати те, що подобається найбільше, вибирати цікаві рецепти з фото святкових страв. Але якщо хочеться догодити новому покровителю, при складанні меню варто враховувати деякі правила.

Тигр невибагливий в їжі і вважається практично всеїдним, але йому не подобається риба. Якщо дуже хочеться приготувати рибну страву, то краще запекти її цілком, так як в східній культурі це символ багатства.

Новорічний стіл не повинен бути порожнім, адже Тигр любить добре поїсти. Неважко здогадатися, що улюблене його ласощі – це м’ясо, тому на новий 2022 рік можна готувати страви з будь-якого м’яса, в тому числі з птиці та індички. Також в приготуванні святкових частувань можна використовувати овочі і продукти золотого, коричневого, жовтого кольорів: картоплю, кукурудзу, болгарський перець, ананаси, апельсини і т. п.

Новому покровителю також обов’язково сподобаються на столі всілякі нарізки з ковбас, сиру, м’ясних делікатесів, а також овочеві та фруктові.

Ніяких вимог немає і до способу приготування страв: можна гасити, запікати, варити, коптити і т. д.

Тигр негативно ставиться до спиртних і шипучих напоїв, тому стіл не варто прикрашати пляшками не тільки з міцним алкоголем, але і зі звичайним лимонадом.

Меню на Новий Рік 2022

Напередодні новорічних свят кожна господиня замислюється над тим, що приготувати нове і цікаве, щоб стіл вийшов різноманітним і смачним. Пропонуємо кілька рецептів з фото святкових страв, які можна включити в меню на новий 2022 рік.

Новорічні млинцеві мішечки

Млинцеві мішечки з начинкою з курки і грибів – рецепт закуски, яка стане справжньою окрасою святкового столу. Мішечки виходять дуже смачними, ніжними і ситними.

Інгредієнти для млинців:

  • 400 мл молока;
  • 2 яйця;
  • щіпка солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 170 г борошна;
  • 3 ст. л. рослинної олії.

Для начинки:

  • 300 г курячої грудки;
  • 300 г грибів;
  • 100 г сиру-кіски;
  • пара гілочок петрушки;
  • 100 мл вершків (20%).

Приготування:

  1. У миску розбиваємо яйця, всипаємо сіль і цукор, вливаємо молоко і розмішуємо все віночком до однорідності.
  2. Тепер порційно підсипаємо борошно і замішуємо тісто.
  1. Сковороду змащуємо олією і печемо млинці з двох сторін до рум’яності.
  1. Переходимо до начинки. Цибулю ріжемо кубиками і на олії пасеруємо до золотистого.
  2. В цей час невеликими шматочками ріжемо грудку птиці, викладаємо її до цибулі, додаємо дрібно нарізані гриби, смажимо до готовності.
  1. У начинку засипаємо нашатковану зелень петрушки, солимо і вливаємо вершки, все добре перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
  1. Тепер в середину кожного млинчика викладаємо начинку, збираємо млинець в мішечок і обв’язуємо сиром, можна пір’їнкою зеленої цибулі.

Млинцеві мішечки можна приготувати не тільки з куркою і грибами, але і з вершковим сиром і оселедцем або червоною рибою, кальмарами, сиром і шинкою і навіть з жульєном.

Закуска «новорічні кульки»

Новорічні кульки – оригінальна і смачна закуска, для приготування якої також знадобиться куряча грудка і інші доступні продукти.

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки;
  • 100 г сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • насіння кунжуту;
  • чорний перець за смаком;
  • майонез;
  • кріп.

Приготування:

  1. Куряче м’ясо попередньо відварюємо і нарізаємо на дрібні шматочки. Дрібно шаткуємо зелень кропу, за допомогою терки подрібнюємо часник і сир.
  2. У загальну миску відправляємо м’ясо разом з сиром, зеленню і часником.
  1. Додаємо майонез, чорний перець за смаком і ретельно все перемішуємо.
  1. З отриманої маси формуємо кульки і обвалюють їх в насінні кунжуту.
  2. Викладаємо кульки на блюдо, з чорних оливок і пір’їнок зеленої цибулі робимо ковпачок з петелькою.

Насіння кунжуту можна замінити солодкою паприкою, тертим буряком або морквою, тоді кульки будуть схожі на мандарини.

Листковий салат з куркою «Ялинкова іграшка»

Новорічний стіл завжди пов’язаний з великими витратами, але для приготування святкових страв необов’язково купувати дороге м’ясо. Так, на новий 2022 рік можна приготувати дуже смачний, ніжний і яскравий салат з куркою «Ялинкова іграшка».

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • 2 моркви;
  • 3 варені яйця;
  • 100 г в’яленого чорносливу;
  • 100 г сиру;
  • 2 буряка;
  • сіль за смаком;
  • зелена цибуля;
  • ріпчаста цибуля;
  • майонез.

Приготування:

  1. В’ялений чорнослив заливаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин.
  2. Блюдо для подачі салату трохи змащуємо майонезом у формі ялинкової іграшки.
  1. Філе попередньо відварюємо, дрібно нарізаємо, викладаємо на блюдо першим шаром і покриваємо майонезом.
  1. Поверх м’ясного шару на дрібній тертці натираємо яєчні жовтки і злегка їх присолюємо.
  1. З чорносливу зливаємо воду, просушуємо від зайвої вологи, дрібно нарізаємо, викладаємо на жовтки і все покриваємо майонезом.
  1. На чорнослив на дрібній тертці натираємо варену моркву, її також трохи солимо і покриваємо майонезом.
  1. Зверху повністю весь салат покриваємо натертим на дрібній тертці сиром і рясно змащуємо майонезом.
  1. За допомогою дрібної терки подрібнюємо варений буряк прямо на паперові серветки, щоб прибрати зайвий сік.
  2. “Іграшка” буде в смужку, тому зубочисткою проводимо по поверхні салату лінії і формуємо смуги з буряка.
  1. Яєчні білки натираємо на дрібній тертці і викладаємо на смуги, що залишилися.
  1. Робимо хвостик для іграшки, відрізавши від ріпчастої цибулі верхівку.
  2. Вибираємо потрібне за розміром колечко і вставляємо в нього пір’їнку зеленої цибулі, це буде ниточка для іграшки.

Салат можна оформити у вигляді тигреня, така подача страви обов’язково сподобається новому покровителю. Для прикраси також використовуємо яєчні білки, морква і маслини.

Смачний м’ясний салат для новорічного столу

Пропонуємо рецепт дуже смачного м’ясного салату. Таке блюдо обов’язково сподобається тим, хто любить готувати без майонезу. Приготувати салат дуже просто і швидко, блюдо виходить шалено смачним, яскравим і святковим.

Інгредієнти:

  • 300 г телятини;
  • 70 г салатної цибулі;
  • 100 г сиру;
  • 200 г помідорів;
  • 100 г листя салату;
  • 60 г оливок без кісточок.
  • олія для смаження.

Для заправки:

  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1-2 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. гострої гірчиці;
  • сіль і перець за смаком;
  • насіння кунжуту.

Приготування:

  1. Листя салату добре промиваємо, просушуємо, рвемо прямо руками на шматочки і відразу викладаємо на блюдо для подачі.
  2. Сир твердих сортів нарізаємо невеликими кубиками і розкладаємо поверх салату.
  1. Зверху додаємо салатну цибулю, яку шаткуємо тонкими чвертькільцями, а також порізані часточками томати і розрізані навпіл оливки без кісточок.
  1. Телятину нарізаємо невеликими шматочками і на сковороді з розігрітою олією обсмажуємо з усіх боків до рум’яності.
  1. Протягом декількох хвилин на сухій сковороді обсмажуємо насіння кунжуту.
  2. Для заправки змішуємо олію з соком лимона і гострою гірчицею.
  3. Готове м’ясо викладаємо на салат, зверху солимо, перчимо, поливаємо заправкою і посипаємо насінням кунжуту.

У цьому рецепті найголовніше – не пересушити м’ясо, смажте телятину не довше 10 хвилин.

Свинина в кисло-солодкій глазурі

Новорічний стіл не обходиться без гарячих м’ясних страв, яким особливо буде радий новий покровитель. Якщо ви шукаєте, що готувати нове і цікаве на новий 2022 рік, пропонуємо включити в меню рецепт з фото запеченої свинини в кисло-солодкої глазурі. Блюдо виходить дуже смачним, апетитним і святковим.

Інгредієнти:

  • 1,7 кг свинячої корейки (ребра);
  • 1 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. чорного перцю;
  • 6-8 зубчиків часнику;
  • 1 ч. л. рослинної олії;
  • 1 зелене яблуко;
  • 6 ст. л. кетчупу;
  • 6 ст. л. соєвого соусу;
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • 1-2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. сушеного часнику;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • червоний гострий перець за смаком.

Приготування:

  1. Свинячу корейку зачищаємо від плівок, зрізаємо зайвий жир, посипаємо сумішшю з солі і чорного перцю, добре втираємо.
  2. У солі, що залишилася з перцем обвалюють очищені зубчики часнику.
  3. У корейці робимо проколи і вставляємо часник.
  1. М’ясо змащуємо маслом, запаковуємо у фольгу і відправляємо в духовку на 1 годину 45 хвилин (температура 150°С).
  1. Для глазурі очищене яблуко подрібнюємо в пюре, перекладаємо в сотейник.
  1. До пюре додаємо цукор, кетчуп, соєвий соус, лимонний сік, корицю, сушений часник і червоний перець. Все добре розмішуємо, ставимо на вогонь і уварюємо глазур протягом 20 хвилин.
  1. М’ясо дістаємо, перекладаємо на решітку і щедро змащуємо глазур’ю.
  2. Відправляємо м’ясо в духовку на 6-8 хвилин (температура 250°С), потім перевертаємо, змащуємо залишилася глазур’ю і запікаємо ще 6-8 хвилин.

У свинячій корейці мало жиру, тому м’ясо головне не пересушити. Запікаємо з розрахунком: 30 хвилин на кожні 500 г м’яса. Якщо є час, корейку можна залишити на 2 години або на ніч, щоб вона краще промаринувалася і просолилася.

Курка в медово-апельсиновому маринаді

На новий 2022 рік можна просто запекти курку, це просто, швидко і смачно. І щоб блюдо вийшло святковим, пропонуємо рецепт царської курки в медово-апельсиновому маринаді на фруктовій подушці.

Інгредієнти:

  • тушка курки;
  • 2 апельсина;
  • 1-2 яблука;
  • 30 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 50 мл води;
  • 50 мл рослинної олії;
  • 30 мл яблучного оцту;
  • 20 г меду;
  • 60 г гірчиці;
  • 2 зірочки анісу;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. За допомогою дрібної терки з апельсина зчищаємо цедру.
  1. Апельсин розрізаємо навпіл, з однієї половинки вичавлюємо сік.
  2. В баночку кладемо гірчицю і ставимо на неї ніжку погружного блендера. Потім вливаємо апельсиновий сік, яблучний оцет, кладемо мед і наливаємо олію
  1. Збиваємо маринад на високій швидкості. На початку збивання ніжку блендера не відриваємо від дна банки, а потім поступово піднімаємо.
  2. У маринад засипаємо цедру апельсина і перемішуємо.
  1. Підготовлену тушку птиці добре натираємо сіллю зовні і всередині.
  2. Потім курку щедро змащуємо маринадом і, щоб блюдо красиво виглядало на новорічному столі, ніжки перев’язуємо шпагатом.
  1. Підготовлену тушку укладаємо в рукав для запікання, вливаємо маринад, що залишився і відправляємо в духовку на 1 годину (температура 180°С).
  1. Потім рукав розрізаємо, курку розкриваємо і даємо підрум’янитися при максимальній температурі 10 хвилин.
  1. В цей час підготуємо фруктову подушку. Апельсин, що залишився чистимо, розбираємо на часточки.
  2. Яблука нарізаємо такими ж за розмірами шматочками, як і апельсинові часточки.
  3. Готуємо карамель: на суху сковороду насипаємо цукор, чекаємо, коли він розплавиться і придбає кремовий Колір. Кладемо масло і все швидко перемішуємо до однорідності.
  4. В отриману суміш вливаємо гарячу воду, перемішуємо і прогріваємо до густоти (приблизно 1-2 хвилини).
  5. У карамель укладаємо часточки яблука і апельсина. Через хвилину фрукти перевертаємо, кладемо до них зірочки анісу, прикриваємо кришкою і тушкуємо фрукти кілька хвилин.
  1. Готові фрукти красиво розкладаємо на блюді, зверху кладемо запечену курку, змащуємо маринадом.

При бажанні курку можна просто запекти з яблуками, апельсинами, айвою або ж з картоплею, гречкою і будь-яким іншим гарніром.

Новорічний торт «вибуховий мандарин»

Для новорічного столу потрібно приготувати багато страв, і іноді на випічку десерту часу не залишається. Але є дуже цікавий рецепт торта без випічки, його можна приготувати навіть за кілька днів до свята.

Інгредієнти для першого прошарку:

  • 160 г мандаринів;
  • 20 мл води;
  • 4 г желатину.

Для другого прошарку:

  • 90 мл мандаринового соку;
  • 1 яєчний жовток;
  • 4 г крохмалю;
  • 100 мл вершків;
  • 4 г желатину.

Для мусу:

  • 200 мл грецького йогурту;
  • 12 г желатину;
  • 1 ч. л. ванільної пасти;
  • 300 мл вершків;
  • 75 г цукрової пудри.

Для коржа:

  • 100 г білого шоколаду;
  • 60 г вершкового масла;
  • 70 г кукурудзяних пластівців;
  • 15 г вибухової карамелі.

Для велюру:

  • 120 г білого шоколаду;
  • 60 г какао-масла.

Приготування:

  1. Для першого прошарку очищені часточки мандарина пробиваємо блендером, пропускаємо через сито.
  1. У мандаринове пюре додаємо воду, цукор і доводимо до кипіння.
  2. Пюре охолоджуємо до 60°С, вводимо розпущений желатин, розмішуємо, переливаємо в кільце і відправляємо в морозилку.
  3. Для другого прошарку в сотейнику перетираємо жовток з цукром, додаємо крохмаль і мандариновий сік, уварюємо на слабкому вогні до густоти.
  1. Масу також охолоджуємо, вводимо розпущений желатин, розмішуємо і поки відставляємо в сторону.
  2. Жирні холодні вершки збиваємо до м’яких піків, з’єднуємо з мандариновою масою, перемішуємо до однорідного стану.
  3. Виливаємо мус поверх першого прошарку і повертаємо в морозилку.
  1. Для основи торта беремо білий шоколад, короткими імпульсами розтоплюємо його в мікрохвильовці.
  2. Вершкове масло збиваємо на високій швидкості 1-2 хвилини, потім додаємо шоколад, все добре перемішуємо.
  1. Кукурудзяні пластівці перебиваємо в блендері в крихту і разом з вибуховою карамеллю додаємо в масу з масла і шоколаду, все добре перемішуємо.
  1. Викладаємо масу в роз’ємне кільце, розподіляємо по всьому дну так, щоб вийшов рівний корж, відправляємо в холодильник.
  1. Для основного мусу до йогурту додаємо цукрову пудру, будь-який ванільний ароматизатор, все добре перемішуємо. Тонкою цівкою вводимо розпущений желатин і знову все добре розмішуємо.
  2. Жирні холодні вершки збиваємо до м’яких піків, а потім в кілька етапів вводимо їх в масу з желатином, акуратно перемішуємо.
  1. У форму виливаємо частину мусу, відправляємо в морозилку на 5 хвилин.
  1. Зверху кладемо заготовку з двох прошарків, зверху заливаємо мусом, що залишився.
  1. Тепер зверху укладаємо корж, трохи втоплюємо і відправляємо в морозилку на 12-15 годин.
  1. Після повної заморозки покриваємо торт велюром, потім відправляємо десерт в холодильник на 4 години, а перед подачею залишаємо на столі на 30 хвилин.

Вибухову карамель не можна використовувати з вологовмісними компонентами, вона відмінно поєднується з шоколадом, шоколадною глазур’ю, вершковим маслом і рослинною олією.

Складання меню на новий 2022 рік – справа клопітка, але приємна. Запропоновані рецепти з фото зроблять ваш стіл по-справжньому святковим і смачним. Не завжди для цього потрібно шукати щось нове і цікаве, можна просто готувати свої улюблені страви, головне, щоб вони подобалися вам і вашій родині.

.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь