Якісні сири завжди відрізнялися високим цінником. Раніше я купувала собі невеликий шматочок імпортного продукту, щоб насолодитися вишуканим смаком. А нещодавно подруга пригостила мене домашнім сиром, який зробила сама. В першу чергу я звернула увагу на незвичайний колір, а потім зазначила і його чудовий смак. Виявилося, що це морквяний сир за рецептом німецьких сироварів.
Цей спосіб вигідно виділяється на тлі інших. По-перше, варіння займає менше півгодини. А по-друге, вихід готової продукції практично відповідає вазі використаних продуктів. До слова, на 1 кг звичайного сиру йде 10-12 л молока. Так що беріть на замітку і приєднуйтесь до процесу готування.
- Молоко коров’яче 2 л.
- Морква 3 шт.
- Сметана 20% 200 гр.
- Сіль 2 щіпки
- Перелийте молоко в каструлю і поставте на вогонь, щоб закипіло.
- В цей час перебийте очищену моркву в блендері і викладіть пюре в друшляк, застелений марлею. Видавіть сік. Можете використовувати соковижималку, але обов’язково процідіть сік, щоб прибрати м’якоть.
- Додайте в кипляче молоко морквяний сік і сметану. Приблизно через 10-15 хвилин утворюється сирний згусток. Перекладіть його в спеціальну форму, а її помістіть в друшляк. Притисніть сир гнітом.
- Залиште так сир на кілька годин, щоб пішла зайва рідина і продукт досить ущільнився. Дістаньте готовий сир з форми і подавайте.
Сік з моркви можна замінити на інші добавки або спеції. Таким чином ви постійно можете готувати закуску з новим смаком. Сир з морквою я зазвичай їм з чаєм вранці. Смачно і ситно. А головне, що продукт повністю натуральний. Його безпечно і навіть корисно давати дітям. Переконайтеся самі!