Цей рецепт – просто знахідка для новачків. Якщо ви ще жодного разу не готували бісквіт, почніть з нього – процес приготування дуже простий. Готовий бісквіт виходить повітряний, дрібнопористий і дуже пишний. Якщо все робити правильно, то в формі діаметром 16 сантиметрів, у вас вийде бісквіт висотою 6 сантиметрів.
Важливо вмішувати борошно в тісто акуратно, але енергійно. Довго вимішувати не потрібно, щоб яєчна маса не опала – буквально за 1-2 хвилинки половина борошна повинна бути вмішана.
Інгредієнти
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Сіль 1 щіп.
Кроки
- У чашу розбийте 3 яйця і додайте дрібку солі.
- Збийте міксером – починайте з малих обертів, поступово збільшуючи до максимальних.
- Коли маса побіліє, і з’явиться пінка, введіть половину цукру. Збивати при цьому не переставайте.
- Через хвилинку додайте цукор, що залишився і продовжите збивати до утворення білої, пишної, щільної маси.
- Просійте в яєчну масу половину борошна і акуратно перемішайте лопаткою.
- Потім просійте половину борошна, що залишилося, продовжите вмішувати лопаткою від низу до верху.
- Готове тісто викладіть у форму для запікання. Злегка розрівняйте лопаткою.
- Випікайте при 180 градусах хвилин 30-35. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
- Готовий бісквіт переверніть, покладіть на решітку хвилин на 20.
Вийміть бісквіт з кільця і залиште на решітці до повного охолодження.