Для приготування скумбрії на мангалі за цим рецептом вам знадобиться мінімальний набір продуктів і сама рибка. Рецепт з категорії швидко і просто. Зовсім небагато приправ, які підкреслять, а не перекриють природний смак скумбрії, і сіль. А в якості останнього, але дуже важливого штриха – сік лимона.
М’якоть у цієї рибки дуже ніжна і досить жирна, тому можна не хвилюватися, що страва буде сухим. На маринування теж не піде багато часу – буквально 15 хвилин. А готується рибка і того менше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Скумбрія
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Суміш прованських трав
- Сік лимона
Кроки
- Рибу промийте, видаліть нутрощі і знову промийте. Вкрай важливо зняти темну плівку всередині – саме вона дає гіркоту.
- Потім розріжте тушку уздовж на 2 половинки, але не прорізайте шкіру до самого кінця.
- Переверніть шкірою вгору, розкривши скумбрію, як книжку, і зробіть косі насічки ножем спочатку в одну сторону, потім поверх цих насічок – в іншу.
- З усіх боків посоліть рибку, приправте спеціями і полийте соком лимона. Залиште маринуватися протягом чверті години.
- Викладіть скумбрію на решітку і запікайте над побілілому вугіллі хвилин по 5 з кожної зі сторін.
- Скумбрія на мангалі в такому розрізаному вигляді готується дуже швидко і її готовність легко визначається по рум’яній скоринці і відсутності рожевого м’яса між волокнами.
- Подавайте гарячою з овочевим гарніром, зеленню і салатами.