Ароматна, м’яка, ніжна рибка з легкою кислинкою лимона і яскравим смаком завдяки великій кількості приправ. Тут кожна спеція на своєму місці – всі приправи ідеально доповнюють один одного, відтіняючи смак скумбрії.
Подавати цю рибку можна з овочами на мангалі. Візьміть картоплю, кабачок, баклажан – все наріжте кружечками приблизно однакової товщини. Їх навіть не потрібно маринувати – просто посоліть, коли вони вже будуть запікатися в решітці на багатті.
Інгредієнти
- Скумбрія
- Рослинна олія
- Соус соєвий
- Цедра лимону
- Прованські трави
- Імбир сушений
- Перець чорний мелений
- Паприка
- Сіль
Кроки
- Тушки риби обполосніть водою, розпоріть черевце і видаліть всі нутрощі. Обов’язково зніміть чорну плівку.
- Потім відріжте плавники, голову і хвіст і зніміть філе гострим ножем. Видаліть всі кістки.
- В окремій ємності перемішайте всі спеції, сіль, влийте соєвий соус і рослинну олію.
- Туди ж натріть цедру з заздалегідь вимитого лимона. Потім розріжте цей же лимон і видавіть туди сік однієї половинки. Все гарненько перемішайте.
- Полийте вийшов маринадом скумбрію, а потім кожну філешку руками обваляйте в цьому маринаді.
- Підготовлену рибу залиште маринуватися в холодильнику на 20-30 хвилин.
- У решітку викладіть рибку і обсмажуйте на вугіллі по 2-4 хвилинки з кожної зі сторін.
Подавайте з запеченими овочами.