Рум’яна і ароматна скумбрія у вигляді філе на решітці з прянощами

Час приготування: 50 хв

Ароматна, м’яка, ніжна рибка з легкою кислинкою лимона і яскравим смаком завдяки великій кількості приправ. Тут кожна спеція на своєму місці – всі приправи ідеально доповнюють один одного, відтіняючи смак скумбрії.

Подавати цю рибку можна з овочами на мангалі. Візьміть картоплю, кабачок, баклажан – все наріжте кружечками приблизно однакової товщини. Їх навіть не потрібно маринувати – просто посоліть, коли вони вже будуть запікатися в решітці на багатті.

Інгредієнти
Кроки
50 хвДрук
  • Тушки риби обполосніть водою, розпоріть черевце і видаліть всі нутрощі. Обов’язково зніміть чорну плівку.
  • Потім відріжте плавники, голову і хвіст і зніміть філе гострим ножем. Видаліть всі кістки.
  • В окремій ємності перемішайте всі спеції, сіль, влийте соєвий соус і рослинну олію.
  • Туди ж натріть цедру з заздалегідь вимитого лимона. Потім розріжте цей же лимон і видавіть туди сік однієї половинки. Все гарненько перемішайте.
  • Полийте вийшов маринадом скумбрію, а потім кожну філешку руками обваляйте в цьому маринаді.
  • Підготовлену рибу залиште маринуватися в холодильнику на 20-30 хвилин.
  • У решітку викладіть рибку і обсмажуйте на вугіллі по 2-4 хвилинки з кожної зі сторін.

Подавайте з запеченими овочами.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь