Скумбрія, запечена на мангалі в маринаді з соусом «теріякі»

За цим рецептом у вас вийде дивовижна рибка-ніжна, смачна і неймовірно ароматна. Соус дасть їй дуже цікавий солодко-кислий, в чомусь навіть злегка медовий смак, який дуже вдало гармонує з природним смаком самої скумбрії. Ніжна і соковита всередині – в процесі приготування вона покривається найтоншою хрусткою скоринкою.

Коли будете загортати філе рибки в рулет, робіть це від голови до хвоста. Це важливо через консистенцію рибної м’якоті – у хвоста вона щільніше, а, значить, буде краще триматися. До цієї скумбрії відмінно підійде салат з ріпчастої і зеленої цибулі з приправою «сумах» і соком лимона.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 15 хвДрук
  • Рибку промийте, видаліть нутрощі, плівку і знову промийте. Зріжте рибне філе, Видаліть всі кісточки і плавники.
  • Зелень обполосніть і наріжте не особливо дрібними шматками. Покладіть в чашу блендера.
  • Очистіть часник і теж відправте в чашу блендера.
  • Туди ж відправте сіль, чорний мелений перець, соус «теріякі» і рослинну олію.
  • Натріть трошки цедри лимона і викладіть її все в ту ж чашу блендера.
  • Збризніть все це соком лимона і подрібніть блендером до однорідності.
  • Сумішшю, що вийшла натріть рибні філе з усіх боків і залиште маринуватися протягом 1.5 годин під фольгою, щоб вони не заветрилась.
  • Через 1.5 години поверніть рибне філе в щільний рулет від голови до хвоста і насадіть на шампур. Повторіть з усіма заготовками.
  • Готуйте на мангалі, періодично перевертаючи, близько 12-15 хвилин.

Подавайте з салатом зі свіжих овочів і картопляним пюре.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь