Смажимо скумбрію з коріандром на мангалі на решітці цілою

Цілісна запечена риба – завжди виглядає красиво. Звичайно, буде потрібна певна вправність, щоб акуратно видалити кістку з риби. Якщо ви побоюєтеся, що не вийде, можна посмажити і з кісткою – від цього смакові якості страви не зіпсуються.

Мінімум спецій, щоб нейтралізувати специфічний запах скумбрії, і, в той же час, підкреслити природний смак рибного м’яса. Скумбрія на мангалі виходить неймовірно соковитою, з апетитною скоринкою, при цьому ніжною всередині. А який стоїть аромат! Подавати її обов’язково з лимоном, а посипати тільки свіжомеленим коріандром.

Інгредієнти
Кроки
45 хвДрук
  • Тушку скумбрії обмийте водою. Черевце розріжте на всю довжину і видаліть нутрощі з плівкою.
  • Видаліть плавники. Зробіть надріз до кістки по всій спинці і акуратно видаліть кістку, не руйнуючи цілісність самої риби. Знову промийте і витріть.
  • Зробіть косі надсечкі по тулубу скумбрії з двох сторін.
  • Посоліть рибку з усіх боків і всередині. Потім посипте всіма приправами також скрізь.
  • Всередину вкладіть пару-трійку лаврових листів. Зовні змастіть скумбрію рослинною олією з двох сторін – тут вам знадобиться силіконовий пензлик.
  • Обсмажуйте на мангалі на решітці з двох сторін близько 15 хвилин, періодично перевертаючи.

В цілому вигляді скумбрія на мангалі готується трохи довше, ніж у вигляді шматочків або філе, але за смаком так само хороша. Подавайте рибу гарячою або остигнувшу з лимоном і зеленню.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь