Як смачно приготувати соковиту скумбрію на мангалі в фользі

Як смачно приготувати соковиту скумбрію на мангалі в фользі

Неймовірно соковита ароматна рибка у фользі з мінімумом інгредієнтів. За рахунок того, що вона готується у фользі, жирна соковита скумбрія на мангалі виходить ще більш соковитою і ніжною. А запах зелені і лимона робить її ще й неймовірно ароматною.

Спеції і зелень розкриваються повністю при приготуванні, додаючи свої нотки запаху і смаку. Така рибка не потребує соусу при подачі – все, що потрібно вже в ній є.

Важливо: коли будете загортати скумбрію в фольгу, стежте, щоб матова сторона була зовні – вона пропускає жар, а глянцева – відображає.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Рибку промийте в холодній воді. Видаліть нутрощі, чорну плівку, відріжте плавники і хвіст. Знову промийте.
  • Також відріжте голову. У кожної тушки у всій довжині зробите надрізи приблизно до кістки або трохи далі так, ніби ви збираєтеся нарізати рибку на шматки. Це потрібно, щоб приготована скумбрія легше оброблялася.
  • Лимончик обполосніть і наріжте шматочками невеликого розміру.
  • Зелень теж промийте водою і дрібно наріжте.
  • Всі спеції, включаючи сіль, з’єднайте і змішайте воєдино.
  • Посипте цією сумішшю приправ рибку з усіх боків. По можливості натріть її і зсередини.
  • До масла додайте зелень і лимон, туди ж видавіть крізь прес часник і гарненько все перемішайте – це буде начинка для рибки.
  • У черево скумбрії викладіть лимонно-масляну суміш.
  • Рибку покладіть на великий лист фольги. Якщо залишилася начинка, покладіть її зверху. Загорніть у фольгу.
  • Викладіть рибу у фользі на решітку і обсмажуйте на вугіллі, періодично перевертаючи, хвилинок 15-20.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь