Шашлик зі скумбрії у вигляді рулетів з імбиром, паприкою і соєвим соусом

Час приготування: 1 год 20 хв

Соковитий, ніжний, смачний, з легкою скоринкою шашлик зі скумбрії буде у вас на столі, якщо ви візьмете за основу цей рецепт. Імбир є чи не ключовою складовою маринаду за рахунок свого яскравого, свіжого, трохи гоструватого смаку і аромату. І пам’ятайте – риба любить перець, тому не шкодуйте цю приправу.

Маленький лайфхак: якщо рибка заморожена, перед обробленням не потрібно її повністю розморожувати – так, вам буде легше з нею працювати. Додатково можна додати часник – він розкриється при термічній обробці, тому аромат буде просто непередаваний.

Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Скумбрію розділіть на 2 філе, розрізавши уздовж хребта.
  • Видаліть нутрощі, хвіст і плавники, кістки і чорну плівку. Промийте холодною водою.
  • Тепер можна приступити до маринаду. З імбиру зріжте шкірку. І натріть його на дрібній тертці в чашу, де будете робити маринад.
  • Туди ж відправте паприку, сіль, чорний мелений перець, натріть цедру лимона.
  • Тепер влийте соєвий соус з рослинною олією в однакових пропорціях і трошки лимонного соку. Все змішайте ретельно.
  • Полийте маринадом Рибні філе. Слідкуйте, щоб кожен шматочок був в ньому з усіх боків. Залиште на півгодинки.
  • Замариновану рибку поверніть щільний рулет і наколіть його на шампур. Повторіть з усіма рибними філе.
  • Обсмажуйте на “сивому” вугіллі, постійно перевертаючи – риба смажиться дуже швидко.

Подавайте рибку з білим соусом.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь