Цей рецепт найбільш часто використовують господині для зимових заготовок. Він полягає в триразовому варінні варення для збереження більшої кількості вітамінів. Для приготування вибирайте зрілі і щільні сливи. М’які плоди розваляться і перетворять десерт в кашу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вода 100 мл.
- Слива 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Переберіть сливи, видаліть листочки і гілочки. Промивши. Викладіть на рушник і просушіть.
- Розріжте кожен плід на 2 частини і дістаньте кісточки. Руками сливи не розламуйте. Половинки вийдуть рваними і будуть не красиво виглядати в варенні.
- Цукор пересипте в сотейник, потім залийте водою. Варіть сироп поки кристалики повністю не розчиняться.
- Залийте підготовлені фрукти. Залиште на 4 години. За цей час вони пустять необхідну кількість соку.
- Поставте на середній режим конфорки. Після того як суміш закипить приберіть пінку і поваріть 3 хвилини. Приберіть з плити. Залиште на 9 годин
- Знову поставте на середнє полум’я. Після того як закипить переключіть на мінімальний режим і потомите 3 хвилини. Пінку обов’язково знімайте. Разом з нею на поверхню піднімається сміття, що залишилося. Вимкніть вогонь і повністю остудіть.
- Знову закип’ятіть. Приберіть пінку і варіть 10 хвилин. У процесі готування акуратно перемішуйте, щоб половинки слив зберегли свою форму. Ідеально для цієї мети підходить велика дерев’яна ложка. Відразу в гарячому стані перелийте смачне варення зі сливи в підготовлені банки. Закрийте кришками.