Охолоджуючий легкий безалкогольний напій. Принцип приготування морсу неймовірно простий. Слід розвести в чистій питній воді будь-який сироп (ягідний, фруктовий), варення (бажано процідити), додати до напою лід, при бажанні м’яту, мед і можна подавати морс до столу.
Морси можуть прикрасити собою будь-який святковий стіл або фуршет. Адже зробити такий напій можна з різного кольору сиропів – жовтого, червоного, оранжевого і так далі. І виставити келихи з різнокольоровими напоями в них на обідній стіл для гостей.
Як приготувати морс
Як варіант приготування напою, можна використовувати цільні ягоди, дрібно нарізані фрукти, сухофрукти, які заливають водою, додають цукор, настоюють, проціджують через сито або марлю і подають до столу.
Морс можна подати не тільки для літнього столу, як охолоджуючий напій в спеку, але і на новорічний стіл замість традиційного лимонаду. При цьому келихи для морсу можна красиво прикрасити «інеєм», під стать новорічного свята.
Зробити подібний ефект на келихах для морсу дуже просто, а виглядають такі келихи по-новорічному святково. Слід насипати рівним шаром цукор на столі. Далі налити трохи води в тарілку, змочувати у воді краї келиха для морсу і відразу ж ставити краї келиха в цукор, насипаний і підготовлений на столі. Далі цукру слід дати застигнути на краях келиха. Потім залишається тільки налити в такі келихи морс, вставити соломинку для коктейлів і подати морс в якості новорічного напою до столу.
60 хв5
Пропонуємо вам рецепт ще одного вітамінного напою з журавлини та вишні. Морс відрізняється незвичайним смаком та красивим насиченим кольором. Пити його можна як у гарячому, так і в...
2 год 0 хв12
Для приготування морсу краще використовувати яблука солодких сортів, щоб напій вийшов не дуже кислим. Замість яблук також можна використовувати яблучний сік, а замість цукру додати мед.
1 год 15 хв10
Чорна смородина та журавлина – поєднання ягід, які відомі своїми корисними властивостями у лікуванні простудних захворювань та підвищенні імунітету. Якщо заморозити достатню їх кількість
1 год 30 хв5
Журавлинний морс – ваш головний помічник у боротьбі з застудними захворюваннями та поганим настроєм. Пропонуємо приготувати цей чудовий напій за простим рецептом у мультиварці.
1 год 15 хв5
Обліпиха і журавлина відмінно поєднуються в морсі. Багатьма ця комбінація інгредієнтів визнана однією з найкращих за смаком та користю. Спробуйте приготувати напій і переконайтеся в цьому самі.
1 год 30 хв4
Журавлина і брусниця – джерело вітамінів. У них містяться вітаміни С та В, фітонциди та органічні кислоти. Напій з цих ягід чудово справляється з простудними захворюваннями, а в.
40 хв5
Журавлинний морс у поєднанні з медом і лимоном – Відмінний вітамінний напій. Якщо ви відчуваєте легке нездужання, кращого засобу для боротьби вашого імунітету із хворобою немає.
40 хв6
Журавлинний морс можна приготувати без варіння – так ви збережете масу необхідних організму речовин, які містяться в ягодах журавлини. Щоб напій вийшов ще більш корисним, замість цукру ми.
8 год 35 хв15
При розморожуванні журавлина втрачає менше корисних якостей, ніж інші ягоди, так як в її складі є бензойна кислота – природний консервант (перешкоджає розмноженню бактерій, тому продукт
40 хв6
Щоб журавлинний морс став ще корисніше, додайте в нього мед замість цукру. Для кращого розчинення покладіть інгредієнт не в гарячий, а теплий напій.
5 хв2
Ягідний морс – дуже корисний і смачний напій, який можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, як з свіжих, так і заморожених ягід (журавлини, брусниці, смородини, малини, обліпихи),...