Це дуже смачний, яскравий і корисний низькокалорійний напій, приготований на основі фруктів, овочів або зелені (а часом і їх поєднання). Перші згадки про смузі відносяться до тридцятих років минулого століття, проте в ті далекі роки цей дивовижний напій так і не отримав визнання – широку популярність він знайшов лише в сімдесятих роках, коли почалася активна пропаганда здорового харчування. Смузі допомагає підтримувати відмінну фізичну форму і насичує організм всіма необхідними йому вітамінами, тому вживати такий напій рекомендується не тільки дорослим, але і дітям! Це чудова здорова альтернатива цукеркам і калорійній випічці, яку дуже легко і приємно готувати! Особливо гарні будуть смузі спекотним літом, адже вони чудово освіжають і помітно покращують настрій!

Смузі можуть похвалитися досить густою консистенцією і насиченим смаком. Досить часто в їх складі можна знайти мед, молоко, зелений чай, всілякі спеції, вівсяні пластівці, а також шматочки льоду, ягід, фруктів або овочів. Присутні в складі смузі насіння, прянощі і горішки чудово втамовують голод, тому досить часто цей напій вживають не до їжі або після прийому їжі, а замість їжі. Це справжнісінький повноцінний перекус! А готують такий напій зазвичай за допомогою блендера або міксера. До речі, якщо виключити з рецептури жирні вершки або молоко, а також цукор, шоколад, морозиво і горіхи, вийде відмінний напій для схуднення. Існує навіть спеціальна дієта на смузі, правда, вона не виключає і повноцінного прийому їжі хоча б раз в день.

Як приготувати смузі

Щоб смузі вийшов більш густим, необхідно використовувати більше плодів. У літній сезон рекомендується готувати смузі зі свіжих плодів, а взимку можна використовувати і заморожені. Надати смузі велику густоту відмінно допомагає і лід. А для того, щоб смак напою вийшов більш насиченим, рекомендується змішувати між собою цукрові і кислі сорти ягід і фруктів. Якщо смузі буде готуватися на основі кисломолочних продуктів, то вони в ідеалі повинні бути знежиреними. При приготуванні смузі в ємність спочатку наливають рідину, і тільки потім починають додавати в неї шматочки фруктів або овочів, а також ягоди, горішки або насіння.

До столу смузі зазвичай подають у високих прозорих склянках, з кубиками льоду, а п’ють його невеликими ковтками через трубочку.

30 хв2
У чашу блендера відправляється нарізаний банан, яблуко і натертий на дрібній тертці гарбуз. Далі туди додається мед, мелена кориця та лимонний сік. Все збивається і при необхідності в.
смузі з моркви в блендері
30 хв6
У чашу блендера вирушає натерта на терці морква та нарізане яблуко. Далі все посипається меленою корицею, заливається яблучним соком і збивається до однорідності. Виходить ароматний і дуже смачний.
10 хв2
У чашу блендера вирушають шматочки банана та заморожені ягоди. Потім все заливається молоком, збивається до однорідної маси і розливається по склянках. Виходить дуже смачний та корисний напій до.
10 хв1
У чаші блендера збивається нарізаний огірок з яблуком і базиліком. Потім туди додається пластинка лимона, все збивається ще раз і розливається по склянках. Виходить дуже легкий, освіжаючий і.
20 хв2
У чашу блендера відправляється нарізане яблуко, ківі і все подрібнюється до стану пюре. Потім туди додається селера, салатне листя, петрушка і все збивається. В кінці додається мед, заливається.
овочевий смузі в блендері
20 хв2
У блендері збивається нарізаний огірок з кефіром. Потім туди додається часник, кріп, петрушка, м’ята, сіль, чорний мелений перець і все збивається ще раз до однорідності.
смузі з яблук у блендері
20 хв2
У блендері подрібнюються нарізані яблука, потім туди додається банан, кориця, заливається молоком і збивається до однорідності. Готовий смузі розливається по склянках і подається до столу.
Банановий смузі з молоком у домашніх умовах
10 хв2
У чашу блендера вирушають шматочки банана, вони заливаються молоком і збивається до однорідності. Далі туди додається мед на смак і все збивається ще раз. Готовий смузі розливається по.
10 хв6
У чашу блендера відправляється нарізаний огірок, селера та авокадо. Потім все подрібнюється, після чого туди додається вода і збивається до однорідності. Готовий смузі розливається
25 хв2
У чашу блендера відправляється нарізане яблуко, полуниця та шматочки банана, які перед цим вирушають у морозилку на 15-20 хвилин. Потім все заливається молоком, лляною олією і збивається до.