Рецепти смузі
Це дуже смачний, яскравий і корисний низькокалорійний напій, приготований на основі фруктів, овочів або зелені (а часом і їх поєднання). Перші згадки про смузі відносяться до тридцятих років минулого століття, проте в ті далекі роки цей дивовижний напій так і не отримав визнання – широку популярність він знайшов лише в сімдесятих роках, коли почалася активна пропаганда здорового харчування. Смузі допомагає підтримувати відмінну фізичну форму і насичує організм всіма необхідними йому вітамінами, тому вживати такий напій рекомендується не тільки дорослим, але і дітям! Це чудова здорова альтернатива цукеркам і калорійній випічці, яку дуже легко і приємно готувати! Особливо гарні будуть смузі спекотним літом, адже вони чудово освіжають і помітно покращують настрій!
Смузі можуть похвалитися досить густою консистенцією і насиченим смаком. Досить часто в їх складі можна знайти мед, молоко, зелений чай, всілякі спеції, вівсяні пластівці, а також шматочки льоду, ягід, фруктів або овочів. Присутні в складі смузі насіння, прянощі і горішки чудово втамовують голод, тому досить часто цей напій вживають не до їжі або після прийому їжі, а замість їжі. Це справжнісінький повноцінний перекус! А готують такий напій зазвичай за допомогою блендера або міксера. До речі, якщо виключити з рецептури жирні вершки або молоко, а також цукор, шоколад, морозиво і горіхи, вийде відмінний напій для схуднення. Існує навіть спеціальна дієта на смузі, правда, вона не виключає і повноцінного прийому їжі хоча б раз в день.
Як приготувати смузі
Щоб смузі вийшов більш густим, необхідно використовувати більше плодів. У літній сезон рекомендується готувати смузі зі свіжих плодів, а взимку можна використовувати і заморожені. Надати смузі велику густоту відмінно допомагає і лід. А для того, щоб смак напою вийшов більш насиченим, рекомендується змішувати між собою цукрові і кислі сорти ягід і фруктів. Якщо смузі буде готуватися на основі кисломолочних продуктів, то вони в ідеалі повинні бути знежиреними. При приготуванні смузі в ємність спочатку наливають рідину, і тільки потім починають додавати в неї шматочки фруктів або овочів, а також ягоди, горішки або насіння.
До столу смузі зазвичай подають у високих прозорих склянках, з кубиками льоду, а п’ють його невеликими ковтками через трубочку.