Це дуже смачний, яскравий і корисний низькокалорійний напій, приготований на основі фруктів, овочів або зелені (а часом і їх поєднання). Перші згадки про смузі відносяться до тридцятих років минулого століття, проте в ті далекі роки цей дивовижний напій так і не отримав визнання – широку популярність він знайшов лише в сімдесятих роках, коли почалася активна пропаганда здорового харчування. Смузі допомагає підтримувати відмінну фізичну форму і насичує організм всіма необхідними йому вітамінами, тому вживати такий напій рекомендується не тільки дорослим, але і дітям! Це чудова здорова альтернатива цукеркам і калорійній випічці, яку дуже легко і приємно готувати! Особливо гарні будуть смузі спекотним літом, адже вони чудово освіжають і помітно покращують настрій!
Смузі можуть похвалитися досить густою консистенцією і насиченим смаком. Досить часто в їх складі можна знайти мед, молоко, зелений чай, всілякі спеції, вівсяні пластівці, а також шматочки льоду, ягід, фруктів або овочів. Присутні в складі смузі насіння, прянощі і горішки чудово втамовують голод, тому досить часто цей напій вживають не до їжі або після прийому їжі, а замість їжі. Це справжнісінький повноцінний перекус! А готують такий напій зазвичай за допомогою блендера або міксера. До речі, якщо виключити з рецептури жирні вершки або молоко, а також цукор, шоколад, морозиво і горіхи, вийде відмінний напій для схуднення. Існує навіть спеціальна дієта на смузі, правда, вона не виключає і повноцінного прийому їжі хоча б раз в день.
Як приготувати смузі
Щоб смузі вийшов більш густим, необхідно використовувати більше плодів. У літній сезон рекомендується готувати смузі зі свіжих плодів, а взимку можна використовувати і заморожені. Надати смузі велику густоту відмінно допомагає і лід. А для того, щоб смак напою вийшов більш насиченим, рекомендується змішувати між собою цукрові і кислі сорти ягід і фруктів. Якщо смузі буде готуватися на основі кисломолочних продуктів, то вони в ідеалі повинні бути знежиреними. При приготуванні смузі в ємність спочатку наливають рідину, і тільки потім починають додавати в неї шматочки фруктів або овочів, а також ягоди, горішки або насіння.
До столу смузі зазвичай подають у високих прозорих склянках, з кубиками льоду, а п’ють його невеликими ковтками через трубочку.
15 хв2
Смузі з фруктів, як корисний напій, малокалорійний і смачний, може у вас бути альтернативою солодощам, особливо для дітей. Фрукти для смузі вибираються сезонні, подрібнюються лише блендером та доповнюються.
20 хв2
Шпинат – справжній король серед зелені. Він дуже поживний, при цьому, як і будь-яка інша зелень містить мало калорій. Шпинат покращує травлення, підвищує еластичність судин, знижує тиск, підвищує.
10 хв2
Смузі з чорницями – це напій для людей, небайдужих до свого здоров’я. Він підходить для сніданку або перекушування протягом дня, оскільки є досить ситним. А калорійність чорничного смузі.
5 хв1
Смузі з чорницею та молоком за своїми поживними властивостями добре замінюють сніданок або перекус протягом дня. У цьому рецепті, простий варіант з молока та чорниці, вам пропонується доповнити.
30 хв2
Смузі – це дуже корисний та приємний за смаком напій і з його інгредієнтами можна експериментувати, отримуючи щоразу новий смак. У цьому рецепті вам пропонується його приготувати з...
10 хв1
Смузі, як гладкий та густий напій на основі подрібнених фруктів, відрізняється від молочного коктейлю, який робиться на молоці з додаванням ягід та фруктів. Хоча за складом вони майже...
10 хв2
Ягоди та нарізаний на невеликі шматочки банан вирушають у чашу блендера. Потім все заливається молоком, додається мед та збивається до однорідної маси. Виходить освіжаючий та корисний напій.
10 хв2
Смузі з полуниці та банана з молоком – це густий, смачний та корисний напій, у якому зберігаються всі корисні речовини, що містяться у вихідних інгредієнтах (вітамін С, Е,...
60 хв4
Поєднуючи разом ягоди, фрукти та йогурт, ми отримуємо не просто смачний, а ще й дуже корисний напій. Завдяки ягодам і фруктам він багатий на вітаміни і корисні мінерали,...
10 хв2
Смузі з кефіром полуницею та бананом це чудовий літній прохолодний напій. Крім усього, він чудово втамовує голод і є альтернативою магазинним питним йогуртам, що містять стабілізатори та консерванти.
10 хв2
Велика кількість людей не може вживати молочні продукти, але дуже люблять такі корисні напої як смузі, які часто готують саме з молоком або кефіром. Альтернативою може стати смузі...
30 хв2
Завдяки чорній смородині у смузі буде яскравий та насичений смак. Крім смакових якостей вона має масу корисних завдяки тому, що містить антиоксиданти, які допомагають нормалізувати
10 хв4
Смузі – це дуже смачний напій, який дуже люблять діти. Справді, він може посоперничати до смаку з багатьма десертами. Пропонуємо вам приготувати смузі на основі морозива, полуниці та...
10 хв4
Полуниця одне з найкращих джерел вітаміну С серед ягід. Крім вітаміну С вона містить вітамін А, В, Е та безліч мінералів. Також вважається, що полуниця знижує ризик розвитку...
30 хв2
У чашу блендера відправляється нарізаний банан, яблуко і натертий на дрібній тертці гарбуз. Далі туди додається мед, мелена кориця та лимонний сік. Все збивається і при необхідності в.
30 хв6
У чашу блендера вирушає натерта на терці морква та нарізане яблуко. Далі все посипається меленою корицею, заливається яблучним соком і збивається до однорідності. Виходить ароматний і дуже смачний.
10 хв2
У чашу блендера вирушають шматочки банана та заморожені ягоди. Потім все заливається молоком, збивається до однорідної маси і розливається по склянках. Виходить дуже смачний та корисний напій до.
10 хв1
У чаші блендера збивається нарізаний огірок з яблуком і базиліком. Потім туди додається пластинка лимона, все збивається ще раз і розливається по склянках. Виходить дуже легкий, освіжаючий і.
20 хв2
У чашу блендера відправляється нарізане яблуко, ківі і все подрібнюється до стану пюре. Потім туди додається селера, салатне листя, петрушка і все збивається. В кінці додається мед, заливається.
20 хв2
У блендері збивається нарізаний огірок з кефіром. Потім туди додається часник, кріп, петрушка, м’ята, сіль, чорний мелений перець і все збивається ще раз до однорідності.