Неймовірне вишневе варення з шоколадом

вишневе варення з шоколадом

Шукаєте незвичайний рецепт варення з вишні? Він перед вами. Крім стандартного цукру тут потрібно додати гірко-солодкий шоколад. Він робить смак ласощів ще більш цікавим. Варення виходить кисло-солодким з легким післясмаком гіркоти, а перед ароматом встояти просто не реально.

Зверніть увагу: кілограм вишні у вас повинен бути, коли вже витягните кісточки. Тобто спочатку потрібно взяти ягід побільше. Якщо хочете отримати більш густе варення, злийте трохи соку, який пустить вишня. Шоколад краще візьміть з високим вмістом какао – не менше 75%. Плитка такого шоколаду тверда, а на смак він гірко-солодкий. Якщо не хочеться терти шоколадку на тертці, можна поламати на шматочки.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
6 год 40 хвДрук
  • Вишню помийте прохолодною водичкою і переберіть.
  • За допомогою спеціального пристрою видаліть кісточки.
  • Вишню покладіть в каструлю і засипте її цукром. Залиште на 3 години, щоб ягоди пустили сік.
  • Потім поставте каструлю на вогонь і варіть помішуючи.
  • Після закипання варіть 2-3 хвилинки і залиште годин на 6 до повного охолодження.
  • Поки варення остигає, натріть на тертці з великими отворами шоколадку.
  • Простерилизуйте банки і кришки зручним вам способом.
  • Коли варення охолоне, відправте каструлю на слабкий вогонь вдруге.
  • Дочекайтеся, щоб варення закипіло. Не забувайте періодично помішувати.
  • Через пару хвилинок після закипання додайте шоколад і перемішайте.
  • Розлийте варення по банках, закатати їх. Переверніть догори дном, укутайте і залиште годинки на 2.
  • Потім поставте баночки з варенням на стіл до повного охолодження, а потім вже перемістіть туди, де і будете їх зберігати.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь