Шукаєте незвичайний рецепт варення з вишні? Він перед вами. Крім стандартного цукру тут потрібно додати гірко-солодкий шоколад. Він робить смак ласощів ще більш цікавим. Варення виходить кисло-солодким з легким післясмаком гіркоти, а перед ароматом встояти просто не реально.
Зверніть увагу: кілограм вишні у вас повинен бути, коли вже витягните кісточки. Тобто спочатку потрібно взяти ягід побільше. Якщо хочете отримати більш густе варення, злийте трохи соку, який пустить вишня. Шоколад краще візьміть з високим вмістом какао – не менше 75%. Плитка такого шоколаду тверда, а на смак він гірко-солодкий. Якщо не хочеться терти шоколадку на тертці, можна поламати на шматочки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1 кг.
- Цукор-пісок 800-1000 гр.
- Шоколад 70 гр.
Кроки
- Вишню помийте прохолодною водичкою і переберіть.
- За допомогою спеціального пристрою видаліть кісточки.
- Вишню покладіть в каструлю і засипте її цукром. Залиште на 3 години, щоб ягоди пустили сік.
- Потім поставте каструлю на вогонь і варіть помішуючи.
- Після закипання варіть 2-3 хвилинки і залиште годин на 6 до повного охолодження.
- Поки варення остигає, натріть на тертці з великими отворами шоколадку.
- Простерилизуйте банки і кришки зручним вам способом.
- Коли варення охолоне, відправте каструлю на слабкий вогонь вдруге.
- Дочекайтеся, щоб варення закипіло. Не забувайте періодично помішувати.
- Через пару хвилинок після закипання додайте шоколад і перемішайте.
- Розлийте варення по банках, закатати їх. Переверніть догори дном, укутайте і залиште годинки на 2.
- Потім поставте баночки з варенням на стіл до повного охолодження, а потім вже перемістіть туди, де і будете їх зберігати.