Тут в основі компоту проста жовта черешня. І щоб напій придбав більш цікавий і різноманітний смак, в нього потрібно додати буквально 2 нових інгредієнта – ванільний цукор і корицю. Пряний теплий нереально затишний аромат кориці і ванілі в поєднанні з запахом ягоди робить цей напій дійсно дуже смачним і незвичайним.
Зовні компотик теж виглядає ефектно. Так як жовта черешня не дає практично ніякого кольору сиропу, потрібно окремо зварити сироп з корицею. Саме він додасть страві ніжний коричневий відтінок, в якому ягідки будуть виглядати особливо добре.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для компоту
- Черешня біла 700 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
- Ванільний цукор 5 гр.
- Лимонна кислота 2 гр.
- Ванілн ½ ч. л.
- Вода 2.8 л.
- Для коричневого відвару
- Вода 150 мл.
- Кориця ½ ч. л.
Кроки
- Черешню переберіть, видаліть сміття і живці. Перекладіть в глибоку ємність і промийте прохолодною водою.
- У 150 мілілітрах води розведіть мелену корицю і дочекайтеся, щоб водичка закипіла. Потім процідіть відвар через сито.
- Воду налийте в окрему каструлю і поставте на плиту.
- Коли вона почне кипіти, насипте цукор, ванільний цукор і додайте розчин кориці, лимонну кислоту і ванілін. Розмішавши.
- Паралельно поставте кип’ятити кришки, якими будете закривати банки. Самі банки гарненько промийте.
- У сироп відправте черешню.
- Як тільки кипіння відновиться, розлийте компот по банках. Залити потрібно під самий край.
- Закатати стерильними кришками. Укутайте і поставте догори дном остигати.